27 Decembrie 2021 publicat în 2 share-uri

Moș Crăciun chiar există! Asta poate spune cu mâna pe inimă un bărbat din județul Mureș, asta după ce i-a scris Moșului o scrisoare, iar dorința i-a fost îndeplinită. Oameni cu suflet mare l-au ajutat pe bunicul de 69 de ani să aibă parte de sărbători fericite.

Un bărbat de 69 de ani din satul Agrișteu, comuna Bălăușeri din județul Mureș a primit cel mai frumos cadou de Crăciun de până acum. Omul crește cu greu 16 nepoți și își duce traiul cu ajutorul pensiei sale, a alocațiilor copiilor și a muncii pe care o face în propria grădină. Bărbatul suferă de multiple boli, însă tot ce își dorește este ca cei mici să aibă parte de un trai mai bun, relatează 9am.ro

Astfel, la îndemnul preotului din sat, domnul Antal Iosif a scris o scrisoare în care a cerut o masă de Crăciun pentru cei 16 nepoți pe care îi are în grijă.

"Dragă Moş Crăciun, mă numesc Antal Iosif, am o familie însemnată, dacă poţi să ne ajuţi cu o masă de Crăciun am fi tare bucuroşi. Mulţumim!" a scris simplu bărbatul.

Dorința i s-a îndeplinit, iar oamenii cu suflet bun i-au dăruit bărbatului, pe lângă alimente și bucate tradiționale, saci întregi cu hainuțe și încălțăminte pentru cei mici.

"Sunt Antal Iosif, am 69 de ani, meseria mea a fost tractorist, acum sunt pensionar şi bolnav, am mai multe boli, copiii sunt sănătoşi, suntem mai mulţi, am 16 nepoţi. Trăim din pensia mea şi din alocaţiile copiilor şi din grădina pe care o lucrăm. Am pensia mică şi am probleme de sănătate, am patru feluri de boli şi multe medicamente. (...) Eu am scris scrisoarea către Moş Crăciun şi ce am dorit, aceea am primit! Am dorit să avem mâncare pentru Crăciun şi să simţim această sărbătoare.

Nu prea am sănătate, dar inima mea e foarte bucuroasă de toate pe care le-am primit. Toţi copiii au probat hainele şi încălţămintea, fiecare a găsit câte ceva potrivit între cadourile de la Moş Crăciun, iar acum, că am primit şi alimente, am decis să le fac şi altor nepoţi bucurii, nu doar celor care locuiesc în casă cu mine. Le vom da din alimente şi lor, fiindcă toţi sunt necăjiţi. Ne vom aduna aici, toţi, de Crăciun, şi ne vom bucura. Celor care au fost atât de darnici le urez să aibă sărbători fericite şi să ne întâlnim şi la anul", a declarat bărbatul pentru AGERPRES.

Preotul din sat, un adevărat stălp de sprijin pentru familiile nevoiașe

Preotul din satul Agrișteu a declarat că în această zonă există multe familii cu o situație asemănătoare și îndeamnă oamenii care pot oferi un mic ajutor să își îndrepte privirea și către semenii lor.

E o zonă dificilă, mai ales că mai mult ajutoarele vin doar de sărbători. Mai vin pe la poartă sau în faţa bisericii, la cerşit, şi îi mai ajutăm. Fiecare are suflet şi face pentru sufletul şi conştiinţa lui. Nu ar trebui ca numai de sărbători să se întâmple aceste minuni, dar măcar atunci să le facem un pic de bine şi să le aducem bucurie.

Ei se pot mulţumi cu puţin, noi avem de toate şi nu ne ştim bucura. Numai aici, în vecinătate, sunt 500 de suflete, unii sunt un pic mai avuţi, însă marea majoritate o duc greu. Sunt adulţi care mai merg în Slovenia şi muncesc în agricultură şi mai câştigă, restul trăiesc din ajutor social.

Oamenii sunt mai darnici începând cu sărbătoarea Sfântului Nicolae, pentru că era ierarhul bunătăţii, iar de Crăciun dăruim pentru că Hristos vine în chip atât de smerit, sub chipul unui prunc care se naşte într-o iesle, într-un grajd, şi 'n-are nici scutec de înfăşat, nici hăinuţe de-mbrăcat, preacurată pentru fiul de-mpărat', cum zicem în colindă.

Şi de aceea sărbătoarea în sine ne îndeamnă să fim mai buni, să ne deschidem sufletele şi să aducem un pic de bucurie, atât cât se poate. Prăznuim Naşterea Mântuitorului, iar pruncul dumnezeiesc din ieslea Betleemului e răscumpărătorul şi mântuitorul nostru. Şi atunci ne prosternăm în faţa Lui, în faţa smereniei cu care acceptă să vină într-un chip atât de umil în mijlocul nostru şi vine să ne răscumpere din iubire", a spus părintele Ionică.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri