Păpădia este o plantă medicinală folosită de secole pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, a durerilor reumatice și a altor probleme de sănătate. Mierea de păpădie este considerată un aliment funcțional datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice, antiinflamatorii și antioxidante.

Mierea de păpădie este un tip de miere care este făcută din nectarul păpădiei. Are o aromă unică, diferită de alte tipuri de miere. Se spune că mierea de păpădie are multe beneficii pentru sănătate, despre care vom vorbi mai jos.

Beneficiile Mierii de Păpădie

Beneficii miere de păpădie: întărirea sistemului imunitar

Mierea de păpădie este o sursă bună de antioxidanți, care pot ajută la întărirea sistemului imunitar. Mai mult decât atât, mierea conține antibiotice naturale și enzime care ajută organismul nostru să lupte împotriva infecțiilor, rămânând astfel sănătoși o perioadă mai lungă de timp.

Beneficii miere de păpădie: Ajută la combaterea inflamației

Antioxidanții din mierea de păpădie pot ajută, de asemenea, la reducerea inflamației din organism. Aceștia joacă un rol deosebit de important în neutralizarea radicalilor liberi de oxigen și în scăderea stresului oxidativ.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 3 Cele mai PUTERNICE Acatiste de Mulțumire: să fii mulțumit înseamnă să fii mai fericit Răsfață-te regește în clubul Royal Passport Sabon! Răsfață-te regește în clubul Royal Passport Sabon!

Dacă doriți să consumați miere de păpădie, puteți alege acest produs: Miere de papadie Miod, 1.2 kg

Beneficii miere de păpădie: Sprijinirea sănătății digestive

Mierea de păpădie este o sursă bună de prebiotice, care sunt importante pentru sănătatea intestinului.

Prebioticele reprezintă, de fapt, hrană microbiomului - ansamblul de microorganisme care locuiesc în intestinele noastre și fără de care nu am putea să ne păstrăm sănătatea. Depindem de echilibrul acestor microorganisme și de diversitatea lor, așadar ceea ce mâncăm noi trebuie să fie benefic și pentru ele. Mierea de păpădie este bogată în nutrienți care hrănesc acești mici prieteni ai sanatii noastre.

Beneficii miere de păpădie: Reducerea nivelului de colesterol

Unele studii au arătat că mierea de păpădie poate ajută la reducerea nivelului de colesterol. Mierea de păpădie devine astfel un aliment de nădejde în prevenirea bolilor cardiovasculare și a aterosclerozei.

5 întrebări esențiale despre hărțuirea stradală Masajul, primul pas către o sănătate de fier Ceea ce nu îți mai pot spune acum prin cuvinte, timpul o va face pentru mine

Beneficii miere de păpădie: Reglarea nivelului de zahăr din sânge

Mierea de păpădie are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu provoacă creșteri ale nivelului de zahăr din sânge. Poate fi consumată și de către persoanele care suferă de diabet zaharat, dacă medicul le permite.

Foto: Roma Likhvan/ shutterstock.com

Beneficii miere de păpădie: Ajută la combaterea cancerului

Unele studii au arătat că mierea de păpădie poate ajută la combaterea cancerului, fiind bogată în vitamine și antioxidanți, dar și în substanțe care sporesc apărarea naturală a organismului împotriva celulelor canceroase.

Beneficii miere de păpădie: Sprijinirea pierderii în greutate

Mierea de păpădie poate ajută la reglarea poftei de mâncare și susține scăderea în greutate. Este un aliment foarte sățios, însă destul de sărac în calorii. Așadar vă ajută să consumați un număr mic de calorii și totodată să vă bucurați de senzația de sațietate.

Cu gândul la vară. Ritualuri de frumusețe care te pregătesc din timp pentru sezonul estival. Istoria jeanșilor: cum s-a ajuns de la fuste lungi la blugi de damă Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti 

Beneficii miere de păpădie: Îmbunătățirea sănătății pielii

Mierea de păpădie este o sursă bună de vitamine și minerale, care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii. Știați că pielea este ultimul organ unde sunt cedai nutrienții? Așadar este lesne de înțeles de ce pielea noastră suferă și la cea mai mică lipsa de nutrienți hrănitori pentru celulele cutanate.

Beneficii miere de păpădie: Reducerea nivelului de stres

Dacă traversați o perioadă stresantă, mierea de păpădie are un efect calmant asupra organismului, care poate ajuta la reducerea nivelului de stres. Efectul sau poate fi comparat cu un elixir care amorțește emoțiile negative și le încurajează pe cele pozitive, conferindu-ne o stare generală de bine.

Mierea de păpădie are și unele contraindicații, printre care:

1. Reacții alergice: Unii oameni pot fi alergici la păpădie sau miere de păpădie. Dacă sunteți alergic la oricare dintre acestea, ar trebui să evitați mierea de păpădie.

Regina frumuseții din Ierusalim, de Sarit Yishai-Levi, o poveste despre dragoste și iertare în fascinantul Oraș Sfânt Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Editura Librex lanseaza caseta de colecție cu jurnalul Reginei Maria a României

2. Interacțiuni cu medicamente: mierea de păpădie poate interacționa cu unele medicamente, cum ar fi antibiotice și diureticele. Dacă luați medicamente, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma miere de păpădie.

3. Diaree: mierea de păpădie poate provoca diaree la unele persoane. Dacă aveți diaree după ce ați consumat miere de păpădie, ar trebui să încetați să o luați, foarte probabil aveți intoleranță la acest aliment.

4. Sarcină și alăptarea: Nu există suficiente cercetări pentru a ști dacă mierea de păpădie este sigură pentru femeile însărcinate sau care alăptează. De aceea, cel mai bine este să cereți sfatul medicului.

În general, mierea de păpădie are multe beneficii potențiale pentru sănătate, fiind foarte apreciată de cei care au consumat-o.

AVON publică Raportul de Responsabilitate Socială pe 2021: o lume mai bună pentru femei este o lume mai bună pentru toți Ce și cum le vorbim celor mici despre cutremure? Sfaturi de la Psiholog Diana Ceolpan Cele mai frumoase citate despre zilele ploioase de toamnă

Sursa foto articol: Eladstudio/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri