, 28 Iunie 2021 publicat în Tratamente naturiste 28 share-uri

Uleiul esențial de Ylang Ylang are un minunat parfum fructat și floral și prezintă mai mute beneficii pentru sănătate, unele relatate de-a lungul timpului de către vindecători, iar altele dovedite prin studii. Vă invităm să aflați în articolul curent despre beneficiile și modalitățile de utilizare ale uleiului esențial de Ylang Ylang.

Cum se obține uleiul esențial de Ylang Ylang?

Arborele Cananga odorata se găsește în țările aflate în jurul Oceanului Indian, cum ar fi Australia, Indonezia, India, Malezia, Filipine. Floarea sa galbenă este cea folosită pentru proprietățile aromatice pe care le prezintă.

Din floarea Ylang Ylang, prin distilare, se extrage parfumul, mai intens sau mai puțin intens, realizându-se notele de vârf sau de bază din cele mai cunoscute parfumuri (de exemplu Chanel), dar totodată se obține și uleiul esențial folosit în cosmetică, dermatoscometica, aromaterapie, obținerea parfumurilor botanice și a altor produse aromaterapeutice, cu diferite utilizări pentru sănătate.

Care sunt beneficiile uleiului estential Ylang Ylang?

Iată principalele sale utilizări:

  • Ameliorează anxietatea și reduce intensitatea și numărul crizelor anxioase sau a atacurilor de panică;
  • Prezintă un efect calmant general și de binedispunere;
  • Inhalat de către persoanele cu hipertensiune arterială sau tahicardie, uleiul Ylang Ylang folosit în aromaterapie reduce ușor tensiunea arterială și bătăile inimii la aceste persoane, fără însă a influența negativ persoanele sănătoase;
  • Unii terapeuți folosesc în aromaterapie acest ulei pentru ameliorarea simptomelor date de astmul bronșic, alături de tratamentul medical;
  • Este adjuvant în combaterea depresiei;
  • Poate fi folosit pentru persoanele care prezintă dureri articulare sau musculare frecvente, detensionand mușchii și calmând articulațiile;
  • Sub stricta supraveghere a terapeutului/medicului, acest ulei a fost atribuit în studii ca având proprietăți antibacteriene și antifungice, contribuind la combaterea candidozelor;
  • Ameliorează insomnia, fiind un sedativ echilibrant;
  • Este considerat un excelent afrodisiac, imbunanatind libidoul și funcțiile organelor reproductive;

Cum putem folosi uleiul esențial Ylang Ylang?

Acest ulei esențial este utilizat în special ca uz extern sau inhalator.

Ca uz extern este folosit în parfumuri cu proprietăți aromaterapeutice, în creme și alte cosmetice sau dermatocosmetice, iar inhalator îl utilizăm în aromaterapie.

Acasă putem utiliza acest ulei combinat cu o baza uleioasă (ulei de măsline, de cocos, de migdale etc.) sau în difuzoare aromaterapeutice. De asemenea, poate fi adăugat în baie sau în uleiul de masaj.

Foto articol: SiNeeKan/ shutterstock.com




Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri