1 Iunie 2021 publicat în Tratamente naturiste 101 share-uri

Ceaiurile medicinale conțin substanțe active care intervin asupra organismului nostru pe diverse căi, astfel încât, în final, ating o țintă terapeutică. Ceaiurile medicinale recomandate bolnavilor de diabet au ca focus terapeutic scăderea valorilor zahărului in sânge (glicemie). Vă prezentăm 5 ceaiuri recomandate celor care suferă de diabet sau care se află la risc de a dezvolta această boală.

5 ceaiuri medicinale hipoglicemiante pentru prevenția și tratarea diabetului zaharat

Ceai Normalizarea Glicemiei 20dz ALEVIA

Ceaiul este disponibil pe Vegis.ro

Mixul de urzică, afin america și teci de fasole ajuta în normalizarea glicemiei.

Recomandat în:

  • Menținerea valorilor normale ale glicemiei
  • Diabet și complicații ale diabetului zaharat – retinopatie diabetică, arterită diabetică, polinevrită diabetică
  • Hiperglicemie și hipercolesterolemie.

Ingrediente: Pulberi din: frunze de Afin (Vaccinium myrtillus) 25%, teci de Fasole (Phaseolus vulgaris) 25%, părți aeriene de Urzică (Urtica dioica) 17%, frunze de Dud-alb (Morus alba) 16,5%, rădăcini de Brusture (Arctium lappa) 16,5%.

Mod de administrare: 3 căni pe zi.

CEAI ECODIAB BIO 50G

Ceaiul este disponibil pe Obio.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Ceai cu potenţial în reglarea activităţii metabolice, hipoglicemiant, antioxidant şi regenerator la nivel pancreatic, de asociat în tratamentul diabetului zaharat.

Compoziţie: plante obţinute din agricultura ecologică 100%:

  • Salvie (Salviae herba),
  • Crăiţe (Tageti flos),
  • Cimbru (Thymi herba),
  • Melisă (Melissae herba),
  • Pedicuţă (Lycopodii herba),
  • Echinacea (Echinaceae herba),
  • Busuioc (Basilici herba),
  • frunze de Dud (Folium mori),
  • frunze de Alun (Folium coryli) .

! Nu conţine nici un fel de aditiv sau alte ingrediente chimice.

Preparare şi administrare: infuzie 5-7 min, o linguriţă amestec de plante la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi înaintea meselor principale cu 30min sau după recomandarea medicului, a consultantului de specialitate.

Ceai Castravete Amar (Momordica) 50g HYPERICUM

Ceaiul este disponibil pe Vegis.ro

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă

Compozitie: fructe de Castravete amar (Momordica charantia)

Proprietati: hipoglicemiant, hipolipemiant

Mod de utilizare:

Intern – sub formă de decoct din 3-4 rondele de fructe. Fructele uscate se introduc când apa atinge temperatura de fierbere, se lasă să dea în 5-6 clocote, apoi se infuzează 10-15 minute. Preparatul astfel obținut se filtrează și se bea neîndulcit sau îndulcit cu un îndulcitor natural din Stevia rebaudiana. Sunt recomandate 3 ceaiuri pe zi, în cure de 6 săptămâni.

Recomandari:

Castravetele amar este o plantă valoroasă atât din punct de vedere alimentar cât și fitoterapeutic. Proprietățile hipolipemiante și în special cele hipoglicemiante au fost subiectul a numeroase cercetări științifice. Pe scurt, una din proprietățile fitoterapeutice ale acestei plante este reducerea cantității de glucoză din sânge prin inhibarea gluconeogenezei, datorată conținutului de insulină vegetală. De asemenea, a fost observată și o creștere a ratei de utilizare a glucozei la nivelul hepatocitelor. În plus, complexul de substanțe active din această plantă contribuie și la refacerea funcției pancreatice. Nu în ultimul rând, efectul de reducere al grăsimilor din sânge este obținut prin reglarea metabolismului lipidic și menținerea unui echilibru normal între cele două fracțiuni de colesterol HDL și LDL.

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor 5 Creme și seruri cu NIACINAMIDĂ care vor face minuni pentru tenul tău MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Ceai Gliconormus (Glicemie in Limite Normale) 90g FAUNUS PLANT

Ceaiul este disponibil pe Vegis.ro

Efecte: Hipoglicemiant, stimulează funcțiile pancreasului.

Proprietăți: hipoglicemiant, stimulează funcțiile pancreasului.

Recomandări: diabet zaharat, hiperglicemie.

Contribuie la:

– menţinerea nivelului glicemiei în limite normale

– funcționarea normală a pancreasului

Ingrediente: Afin (Vaccinium myrtillus) frunze (30%), Dud (Morus alba) frunze (20%), Păpădie (Taraxacum officinalis) frunze (20%), Fasole (Phaseolus vulgaris) teci (10%), Nuc (Juglans regia) frunze (10%), Urzică (Urtica dioica) frunze (10%).

Mod de administrare: Infuzie – se prepară din 2 linguriţe cu plante adăugate la 200ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoară. Se bea câte o cană cu infuzie de 3 ori pe zi, cu 30min. înainte de mese, pe stomacul gol.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Profesoară înjunghiată de un elev în timpul orei, la Colegiul „Ion Creangă” din București

Ceai Glicostat (Diabet) 20dz FARES

Ceaiul este disponibil pe Vegis.ro

Ingrediente: frunze de dud (Mori folium), salvie (Salviae herba), urzica (Urticae herba), frunze de afin (Myrtilli folium), frunze de nuc (Juglandis folium), radacina de brusture (Bardanae radix), teci de fasole (Phaseoli fructus sine semine), scortisoara (Cinnamomi cortex), Stevia rebaudiana, fructe de schinduf (Foenum-graeci semen).

Efect: Hipoglicemiant (scade glicemia) şi de stimulare a funcţiilor pancreasului

Recomandări: Adjuvant în tratamentul diabetului zaharat.

Foto articol: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri