Cânepa a reprezentat o adevărată resursă pentru oameni încă din timpuri stravezhi, aceasta fiind utilizată ca aliment, consumându-se semințele și uleiul de cânepă, cât și cu alte scopuri, cum ar fi împletirea diverselor textile necesare în gospodării, utilizând firele de cânepă. Astăzi tot mai multe studii de specialitate au demonstrat beneficiile consumului de cânepă atât pentru menținerea sănătății, cât și ca adjuvant în tratarea diferitelor boli.
- Sunt recomandate pentru îmbunătățirea proceselor cognitive, a memoriei și atenției;
- Prezintă proprietăți anticancerigene;
- Sunt recomandate bolnavilor de diabet zaharat, ajutând în controlul nivelului glicemiei;
Puteți consuma semințele de cânepă zilnic, în stare crudă, ca atare sau adăugându-le în salate, sandwichiuri, smoothie sau iaurturi.
Notă: nu se cunosc contraindicații pentru semințele de cânepă, acestea putând fi consumate de copii cu vârstă peste un an, dar și de gravide.
Foto: By Teri Virbickis/shutterstock.com
Garbo
Ultima actualizare: 7 August 2020 @ 11:08
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună