Beneficiile semințelor de CÂNEPĂ pentru sănătate: o linguriță pe zi ține medicul departe

Cânepa a reprezentat o adevărată resursă pentru oameni încă din timpuri stravezhi, aceasta fiind utilizată ca aliment, consumându-se semințele și uleiul de cânepă, cât și cu alte scopuri, cum ar fi împletirea diverselor textile necesare în gospodării, utilizând firele de cânepă. Astăzi tot mai multe studii de specialitate au demonstrat beneficiile consumului de cânepă atât pentru menținerea sănătății, cât și ca adjuvant în tratarea diferitelor boli.

Beneficiile consumului semințelor de cânepă pentru sănătate

Noi vă recomandăm să consumăți semințe de cânepă de origine organică, decorticate, păstrate în condiții sigure. Preferatele noastre sunt semințele de cânepă Canah, disponibile pe Vegis.ro.

Semințele de cânepă: valori nutriționale

Calorii: 90

Grăsimi: 6 g

Fibre: 2 g

Proteine: 5 g

Potasiu: 300 mg

Vitamina A: 15% din doza zilnică recomandată (DZR)

Fier: 25% din DZR

Semințele de cânepă sunt așadar foarte bogate în proteine, dar sărace în glucide și grăsimi, prezintă o cantitate destul de mică de calorii, dar sunt foarte bogate în fibre, ceea ce le face un aliat de nădejde în dietele de slăbire. Sunt bogate în vitamine din complexul B, vitamina A, E și D, reprezentând totodată sursă de minerale precum magneziu, potasiu, fier, calciu.

Kudika Tarot

Semințele de cânepă sunt, de asemenea, bogate în acizi grași omega 3 și omega 6, dar și omega 9, precum și în grăsimi de bună calitate (grăsimi mononesaturate și polinesaturate). Grăsimile de bună calitate și acizii grași omega intervin în menținerea sănătății inimii și a vaselor, precum și în regenerarea celulară și refacerea membranelor celulelor.

Beneficiile semințelor de cânepă pentru sănătate

Iată cele mai importante beneficii sănătoase aduse de consumul semințelor de cânepă:

  • Previn și ameliorează ateroscleroza și complicațiile acesteia, bolile cardiovasculare – prin conținutul ridicat în omega 3 și grăsimi de bună calitate;
  • Sunt de ajutor în diete, mai ales în fazele incipiente, când se dorește începerea mobilizării grăsimilor din depozite – prin conținutul de acizi grași omega;
  • Sunt energizante și combat oboseala cronică;
  • Combat constipația și balonarea, ajutând în reglarea tranzitului intestinal. Pentru un plus de beneficii digestive, vă recomandăm să le consumați alături de legume, fructe proaspete (salate, smoothie) sau cu alimente probiotice, cum ar fi iaurtul.
  • Pot fi recomandate persoanelor care suferă de hipertensiune arterială;
  • Ajută la menținerea tinereții și sănătății pielii;
  • Îmbunătățesc starea de spirit;
  • Susțin funcțiile sistemului imunitar prin conținutul de vitamine și minerale;
  • Susțin sănătatea microbiomului, fiind foarte bogate în fibre; Citeste continuarea in pagina 2 >>
Citeste si:
Cu Inimile la vedere în acest an! 10 bijuterii moderne cu motive în...
Cu Inimile la vedere în acest...

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri