Rețetă de salată de alge
Această salată este răcoroasă și revigorantă, putând asorta multe preparate.
- 200 gr alge marine deshidratate
- 100 gr urechi de lemn deshidratate
- 10 gr semințe de susan
- 30 ml de sos de soia
- 30 ml de oțet chinezesc
- Opțional 10 ml sos chilli
Mod de preparare: se lasă algele și urechile de lemn la hidratat, aproximativ 30 minute, apoi se vor pune într-o strecurătoare și se vor spăla cu grijă.
Apoi se taie sub formă de tăiței algele hidratate și spălate. Se pun algele și urechile de lemn într-un bol și se adaugă peste ele semințele de susan, chilli, sosul de soia și oțetul chinezesc. Se vor amesteca ingredientele, după care vom lăsa salata de alge la rece pentru o oră. În acest timp algele și ciupercile vor absorbi aromele delicioase ale sosurilor folosite.
Poftă bună!
Foto: pixabay.com
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună