Uleiul de jojoba este o ceară care se extrage din nuca unui arbust denumit științific Simmondsia chinensis. Această plantă crește sălbatică pe teritoriul Statelor Unite, mai ales în statele din sud-vest. De altfel, uleiul de jojoba este cunoscut din vechi timpuri pentru proprietățile sale, în cultură populațiilor indigene amer-indiene. Descoperă beneficiile uleiului de jojoba pentru frumusețe și sănătate.

Tratamente naturiste: Ulei de jojoba, beneficiile sale extraordinare

Indienii-americani îl numesc "Hohowi"; ei foloseau o pastă din nuca acestei plante pentru îngrijirea părului și a pielii și de asemenea, foloseau nuca și pentru consum, era o sursă de hrană de bază în vremuri dificile.

În zilele noastre, uleiul de jojoba este folosit în special în cosmetică, fiind foarte apreciat pentru beneficiile aduse asuprea părului și pielii. Uleiul de jojoba este utilizat în cremele antiacneice, hidratarnte sau antirid, în măști faciale sau pentru păr, dar și în alte produse destinate îngrijirii și hrănirii părului.

Uleiul de jojoba, asemănător cu sebumul natural al pielii

Uleiul de jojoba este unic, în sensul că spre deosebire de alte uleiuri vegetale, se aseamănă foarte tare cu sebumul, o substanță ceroasă pe care o produce organismul nostru pentru protecția și elasticizarea țesutului pielii. Uleiul de jojoba este folosit pe scară largă și în cosmetică, înlocuind extractele din grăsime animală.

Uleiul de jojoba are un miros ușor de nucă și o culoare aurie și clară în formă sa neprocesata, iar uleiul de jojoba rafinat nu are deloc miros, înlăturând nevoia de a adaugă orice fel de agenți de parfumare atunci când este folosit pentru uz cosmetic sau medical.

Fiindcă uleiul de jojoba are un stadiu de topire la o temperatură scăzută, el rămâne în stare lichidă tot timpul și poate fi folosit direct, fără diluare. De asemenea, fiind o ceară nu îți lasă nici acea "senzație de uleios" pe piele.

Dacă aceste informații nu v-au convins deja, iată câteva argumente pentru care ar trebui să includeți de aici încolo uleiul de jojoba în toaleta cosmetică, mai ales că astăzi putem să îl procuram foarte ușor din magazinele naturiste care sunt bine aprovizionate cu produse minunate provenite din absolut toate colțurile lumii.

1. Uleiul de jojoba hidratează pielea

Sapunurile și multe alte produse de îngrijire a pielii ne influențează în mod negativ glandele seboree care ne protejează pielea și previn uscăciunea. De fiecare dată când ne spălăm pe mâini sau pe față, chiar și cu apă, noi înlăturăm un strat protectiv de sebum. De asemenea, aerul rece și uscăciunea din timpul iernii ne afectează în mod negativ pielea.

Pune câteva picături de ulei de jojoba în palmă și apoi aplică pe față și pe mâini înainte ieși afară. Ai remarci instant efectele pozitive ale uleiului de jojoba asupra pielii tale.

Iti recomandam acest produs pe care il gasesti in magazinul online Vegis.ro

2. Uleiul de jojoba este bun pentru tenul gras

Tenul gras este rezultatul unei supra-activări a gladelor seboree ale feței și scalpului. Astfel, pielea uleioasă strânge mai mult praf din atmosferă și de aceea simți nevoia îți cureți părul și față mai des. Dacă ai probleme cu scalpul sau fruntea și nasul mereu lucioase, aplică ulei de jojoba pe părțile afectate și vei vedea după puțin timp diferența. Uleiul de jojoba poate fi un adjuvant foarte bun în tratatrea multor afecțiuni ale pielii cum ar fi mătreață sau acneea, prin efectul de control pe care îl are asupra glandelor seboree.

3. Uleiul de jojoba este bun pentru tratarea acneei

Acneea este o problemă comună a adolescenților, dar și a unora dintre adulți. Excesul de producție de sebum este una dintre causele acestei afecțiuni și uneori complicată de prezența unor bacterii care infectează pielea.

Iar uleiul de jojoba lucrează în mai multe moduri pentru a stopa producția de excesivă de sebum și mai mult decât atât, curată pielea în profunzime, ceea ce este foarte important; are capacitatea de a dizolvă depozitele de sebum și de a ajută la ameliorarea comedoanelor, curatand față de acnee.

Foto homepage: Pixabay

Citeste mai departe depsre beneficiile uleiului de jojoba >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri