Psoriazisul este o boala dermatologica autoimuna care, desi destul de des intalnita in ziua de astazi, a ramas inca o necunoscuta. Dieta specifica, tratamentul recomandat de medic si anumite remedii naturiste pot ameliora insa semnificativ simptomele acestei afectiuni:

Intr-un articol publicat pe www.everydayhealth.com, Jennifer Burns, NMD, medic neuropat in cadrul BienEtre Center (Phoenix, Arizona) ne sfatuieste sa apelam si la uleiul de arbore de ceai in cazul psoriazisului. Are proprietati antiinflamatorii si poate calma mancarimile. Uleiul de arbore de ceai este insa un antifungic foarte puternic si concentrat si nu trebuie utilizat nediluat. Un alt expert in remedii naturiste, Dr Carolyn Dean, recomanda amestecul a unei parti de ulei de arbore de ceai cu 10 parti ulei de masline si tamponarea zonelor afectate de psoriazis cu un disc de bumbac imbibat in aceasta solutie. De asemenea, daca scalpul va este afectat de psoriazis, adaugati 10 picaturi de ulei de arbore de ceai in samponul vostru. Samponati-va scalpul prin masaj usor, lasati sa actioneze timp de 10 minute, apoi clatiti bine.

De asemenea, luate doar sub recomandarea medicului, anumite suplimente pot ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului. Conform Fundatiei National Psoriasis, suplimentele cu ulei de peste (alegeti produse pure care contin EPA si DHA intr-un raport mai mare), vitamina D, armurariu, aloe vera, strugure de oregon sau ulei de primula au avut un efect benefic in cazurile usoare de psoriazis. Asigura-te, inainte de a lua orice supliment, ca nu interactioneaza cu tratamentul tau medicamentos sau nu are contraindicatii in cazul altor afectiuni de care suferi.

Foto: Billion Photos / Shutterstock

Uleiul de masline poate fi si el de ajutor in calmarea eruptiilor si il puteti aplica local, pe zonele cu probleme. Masati-va scalpul, coatele sau zone cu problema cu cateva linguri de ulei de masline extravirgin si lasati sa actioneze. Uleiul de nuca de cocos extravirgin poate fi folosit cu acelasi rol, aplicat prin masaj bland in zonele cu eruptii.

Vitamina A este de asemenea o vitamina extrem de importanta pentru mentinerea sanatatii pielii si deci si in cazul psoriazisului. Luati aceasta vitamina sub forma de suplimente doar la indicatia medicului caci in cantitati prea mari, aceasta vitamina poate cauza efecte adverse serioase. O varianta sigura de vitamina A o reprezinta insa morcovii si legumele/ fructele portocalii. Corpul transforma betacarotenul din aceste alimente in vitamina A.

Este important de mentionat ca remediile naturiste pentru psoriazis pot aduce alinare si pot fi de ajutor in cazurile mai usoare, insa in cazurile mai severe este necesar un tratament medical. De asemenea, inainte de a urma ORICE TRATAMENT NATURIST pe cont propriu, consulta-te neaparat cu doctorul tau. Anumite ingrediente, chiar daca naturale, pot interactiona cu tratamentele medicamentoase si pot irita pielea sensibila.

Foto homepage: Jacek Dudzinski / Shutterstock

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la newsletter-ul Garbo.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri