Trecut mult timp cu vederea, uleiul de canepa a devenit din ce in ce mai apreciat in zilele noastre datorita proprietatilor sale exceptionale. Descopera cu ce calitati se lauda acest ulei si de ce este indicat sa il introduci in alimentatia ta!

Bogat in acizi grasi esentiali, omega 6 si omega 3, uleiul de canepa nu doar ca intareste sistemul imunitar, dar previne si imbatranirea pielii. Conform "”The Journal of Nutraceuticals, Functional and Medicinal Foods"” uleiul de canepa contine proportia de 3:1 de acizi grasi omega 3 – omega 6 care poate scadea riscul aparitiei cancerului, a inflamatiei si a cheagurilor de sange. Acesti acizi grasi favorizeaza totodata si functionarea normala a creierului.”

Beneficiile consumului Uleiului de Canepa

seminte de canepa, ulei de canepa, beneficii ulei de canepa

Foto: kostrez / Shutterstock.com

Uleiul de canepa contine un ingredient pretios, acidul linolenic, care, conform anumitor studii, este extrem de eficient in tratarea psoriazisului. Una din cauzele psoriazisului este deficienta de omega 6 din organism, iar uleiul de canepa contine acest acid gras din belsug. Totodata, acidul linolenic ajuta la prevenirea bolilor coronariene si a cancerului.

Deoarece contine proportia ideala de omega 3 – omega 6, de 3:1, uleiul de canepa este benefic inimii si recomandat pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare. Acesti acizi joaca un rol cheie in mai multe procese biologice si pot preveni aparitia anumitor boli degenerative.

De asemenea, uleiul de canepa contribuie la mentinerea echilibrului hormonal. Canepa se poate lauda ca fiind singura samanta ce contine acid Gamma-linolenic (GLA), un acid omega-3 care este convertit ulterior in hormonul protector PGE1 (prostaglandine) ce ajuta la echilibrarea hormonilor la menopauza.

Totodata, uleiul de canepa are un efect benefic asupra pielii, avand calitati excelente de hidratare si catifelare, dar si de sporire a elasticitatii pielii. Este recomandat cu precadere pentru refacerea celulelor pielii deshidratate si uscate. In plus, uleiul de canepa este o sursa minunata de vitamina A si E, vitamine grozave pentru piele si par, avand totodata si efect antiinflamator in organism.

Uleiul de canepa este singurul ulei vegetal care contine omega 3 si omega 6 intr-o proportie ideala de 3:1. Este de aceea eficient in scaderea nivelului de colesterol din sange, impiedicand totodata depunerea de grasimi pe peretii arterelor. Uleiul de canepa contine si sitosterol, care are rol de scadere a colesterolului si previne aparitia aterosclerozei.

Uleiul de canepa poate fi folosit ca remediu pentru a creste cantitatea de acid gras omega 3 din dieta ta, un nutrient esential pentru dezvoltarea creierului, a sanatatii sistemului imunitar si a reglarii starii de dispozitie. Poate fi folosit de aceea ca un inlocuitor de omega 3 din peste. Pestele poate contine mercur ce poate fi toxic si poate afecta sanatatea creierului.

DHA (Acidul docosahexaenoic), compusul ce alcatuieste alaturi de EPA (acidul eicosapentaenoic) acidul gras omega 3, este necesar si util pentru dezvoltarea si sanatatea creierului, si in special pentru retina ochiului, mai ales in primul an de viata.

Mai mult, proteina din uleiul de canepa este bogata in arginina, substanta despre care se crede ca are capacitati de protectie cardio.


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Uleiul de Canepa: Ai toate motivele sa-l consumi. Este un ALIMENT EXTRAORDINAR pentru sanatate!.