Trecut mult timp cu vederea, uleiul de canepa a devenit din ce in ce mai apreciat in zilele noastre datorita proprietatilor sale exceptionale. Descopera cu ce calitati se lauda acest ulei si de ce este indicat sa il introduci in alimentatia ta!

Acizii grasi esentiali din uleiul de canepa ajuta la protejarea membranei celulare, dar sunt vitali si in prevenirea demielinizarii celulelor nervoase.

Persoanele suferind de diabet pot consuma si ele ulei de canepa deoarece substantele nutritive pe care le contine ajuta la mentinerea in echilibru a nivelului de zahar din sange.

Uleiul de canepa mai contine in cantitati mai mici si acid oleic si acid stearidonic, dar si minerale in cantitati semnificative precum calciu, seleniu, magneziu, sulf, potasiu, fosfor, fier si zinc. Uleiul de canepa contine si vitamina C, dar si betacaroten, acid folic, vitamina B6.

Tocoferolul continut de uleiul de canepa (vitamina E) are proprietati antioxidante remarcabile ce impiedica distrugerea celulelor de catre radicalii liberi.

Este esential sa folositi uleiul de canepa extravirgin si ecologic doar crud, in stare raw, fara a-l prepara in niciun fel termic. Prin incalzire, el isi pierde proprietatile sale exceptionale, iar grasimile nesaturate pe care le contine se transforma in grasimi saturate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Uleiul de canepa are efecte beneficii si asupra florei intestinale, sprijinind totodata buna functionare a sistemului imunitar.

Atentie atunci cand folositi uleiul de canepa si stiti ca luati anumite medicamente anticoagulante sau aveti risc de a face cancer la prostata. Folositi-l doar daca aveti si recomandarea medicului caci uleiul de canepa are proprietati anticoagulante. Anumite voci sustin ca, desi uleiul de canepa are efecte anticancer remarcabile, in cazul cancerului de prostata, el favorizeaza conditiile pentru refacerea celulelor canceroase. Totodata, evitati sa folositi uleiul de canepa in alimentatia copiilor caci in cantitati mari poate cauza diaree sau crampe abdominale, iar copiii au un sistem digestiv mai sensibil.

Foto homepage: ringele / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri