Nu sunt putine studiile care au incercat sa dovedeasca ca diferitele tipuri de vegetarieni au avantaje in fata omnivorilor: de la riscul scazut de a dezvolta hipertensiune arteriala, diabet, cancer chiar, pana la o speranta mai mare de viata. Ce consuma vegetarienii reusind sa aiba mai multa grija de sanatatea lor?

Pe 1 octombrie am sarbatorit ziua internationala a vegetarienilor de pretutindeni, iar luna octombrie este dedicata lor. Mai mult, in aceasta perioada este recomandata o alimentatie din care sa se incerce excluderea carnii si a produselor animale. Nu sunt putine studiile care au incercat sa dovedeasca ca diferitele tipuri de vegetarieni au avantaje in fata omnivorilor: de la riscul scazut de a dezvolta hipertensiune arteriala, diabet, cancer chiar, pana la o speranta mai mare de viata. Asta spune cea mai ampla cercetare realizata pana acum si publicata in „Journal of the American Medical Association”. Cercetarea arata ca vegetarienii traiesc in general mai mult, sunt mai educati, sunt mai subtiri, tind sa bea si sa fumeze mai putin, sa faca mai mult sport si chiar sa fie intr-o pondere mai mare casatoriti.

Cum arata lista de cumparaturi a unui vegetarian

PROTEINE

Proteinele sunt o parte esentiala in orice dieta, iar vegetarienii le pot lua din fasole, mazare, linte, soia, nuci si seminte. Vegetarienii pot opta pentru bauturi vegetale, pudre proteice vegetale, de calitate organica, unele din seminte germinate, sau chiar paste din soia verde. In categoia de nuci, seminte si snack-uri bio, variantele sunt multiple si acopera toate categoriile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult

ACIZI GRASI

Acizii grasi esentiali sunt necesari pentru a absorbi vitaminele A, D, E sau K si pentru a regla colesterolul, furnizand energia de care avem nevoie pentru a functiona corect. Se gasesc in uleiul ecologic de nuca de cocos, obtinut din miez de nuca de cocos organica din cocotieri din Sri Lanka, nerafinat, extras la rece, uleiul de masline extra virgin, de susan, si cele bogate in Omega 3, de in, canepa sau nuci.

FIER SI ZINC

Fierul si zincul sunt necesare in sinteza proteinelor, diviziunea celulara si tratarea ranilor, iar vegetarienii le pot lua din salata, kale, migdale si caju, fructe uscate (caise si stafide) si cereale integrale. Cerealele bio pentru micul dejun in combinatie cu sortimentele de lapte vegetal sunt o varianta indicata atat pentru adulti, cat si pentru copii, bogate in nutrienti si foarte satioase. De asemenea, batoanele vegetale si vegane, raw, reprezinta o gustare perfecta care se potriveste oricarui membru al familiei si care satisface cu usurinta pofta de dulce care apare in lipsa zincului.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

CALCIU

Calciul este absolut necesar pentru a mentine sanatatea sistemului osos. Necesarul zilnic pentru adulti este de 1200 de miligrame si poate fi gasit intr-o varietate de alimente vegetariene cum ar fi broccoli, iarba de mare si multe superalimente, cum sunt pudrele din spirulina, chia, chlorella, orz verde si iarba de grau.

VITAMINA B12

Vitamina B12 le lipseste de obicei vegetarienilor care nu mananca oua si lactate, asa ca ei o vor lua din alge, soia sau ciuperci. Vitamina B12 intretine sanatatea celulei nervoase, previne dementa si bollile degenerative grave. Specialistii in nutritie atrag atentia ca sunt necesare suplimente de vitamine din complexul B in general, si in special de vitamina B6 si B12 pentru functionarea normala a organismului. O varianta usoara si gustoasa pentru consumul de ciuperci si soia sunt cremele tartinabile din leguminoase si nuci sau pateurile din ciuperci shiitake ori soia.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos De ce este periculos zahărul?

Informatii via www.republicabio.ro

Foto homepage: Flickr/ Jennifer


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri