Aceasta mixtura puternica populara in lumea orientala este un remediu naturist eficient impotriva caderii parului si a stoparii fenomenului de albire a parului. Unele persoane care au aplicat-o sustin ca au obtinut rezultate spectaculoase.

Aceasta mixtura puternica populara in lumea orientala este un remediu naturist eficient impotriva caderii parului si a stoparii fenomenului de albire a parului. Este cunoscuta sub numele de Elixir Exotic datorita ingredientului sau pretios de baza - frunzele de curry, specifice tinuturilor indepartate ale Indiei. Se crede ca in numai 5 minute, atat cat dureaza prepararea acestei mixturi, poti scapa de firele albe de par si ii poti reda parului tau culoarea bruneta initiala.

In acelasi timp, acest remediu exotic are rolul de a imbunatati sanatatea scalpului si a pielii, stimuland cresterea firului de par. Mixtura actioneaza si la nivelul radacinilor firelor de par, stimuland regenerarea celulara si reducand/ oprind caderea firelor de par.

Foto: Frunze de curry proaspete; zkruger / Shutterstock.com

Reteta circula de ceva timp si unele persoane care au aplicat-o sustin ca au obtinut rezultate spectaculoase. Reteta este recomandata care au o culoare bruneta a parului, nu si persoanelor blonde caci va inchide la culoare firul de par.

Tip!

Daca vrei doar ca parul sa revina la culoarea pe care o avea inainte, foloseste doar cele 2 ingrediente de baza: ulei de nuca de cocos si frunze de curry.

Daca iti doresti o regenerare totala a parului tau si sa stopezi caderea lui, adauga si ceapa zdrobita, usturoi si salote atunci cand prepari uleiul miraculos.

Ingredientele Elixirului Exotic pentru Par:

- 1 ceapa mare
- 5 hasme (salote sau cepe frantuzesti) – se gasesc in supermarketuri
- 10 catei de usturoi
- 10 tulpini de frunze proaspete de curry (le rupeti de pe tulpina doar in momentul in care le folositi); In cazul in care nu gasesti in supermarket frunze de curry proaspete, poti folosi si frunze uscate, insa va dura putin mai mult pana cand isi vor face efectul)
- 300 ml ulei de nuca de cocos extravirgin, presat la rece

Preparare:

Pune frunzele de curry, ceapa, usturoiul si salotele intr-un blender sau pur si simplu toaca ingredientele cu cutitul.

Adauga uleiul de nuca de cocos.

Fierbe uleiul pe baie de aburi timp de 5 minute pana cand ingredientele devin mai rigide si se inchid la culoare. Amesteca din cand in cand.

Dupa ce mixtura s-a racit, strecoar-o si pune-o intr-o sticla.

Se aplica masca pe par si se lasa sa actioneze timp de 20-30 de minute dupa care se indeparteaza cu apa. Spala parul cu sampon asa cum ai face-o in mod normal.

Beneficiile Elixirului cu Ulei de Nuca de Cocos si Frunze de Curry pentru par

Elixirul exotic iti va reinnegri firul de par si il va transforma in parul pe care il aveai inainte de firele albe. Ingredientele sale speciale iti vor ajuta parul sa creasca mai lung, mai sanatos si mai gros, dar si mai repede. Spre deosebire de alte uleiuri naturale, uleiul de nuca de cocos actioneaza mai rapid si mai profund asupra firului de par.

Uleiul de nuca de cocos previne albirea si decolorarea parului. Ii intensifica culoarea, facand-o mai vibranta si mai stralucitoare. In plus,vitaminele si acizii grasi esentiali pe care ii regasim in uleiul de cocos hranesc scalpul si pielea capului, favorizand indepartarea depunerilor de sebum de pe foliculii de par.

Foto homepage: id-art / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri