Semintele de chia au de 8 ori mai multi acizi omega 3 decat somonul. Totodata, au de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele.

Pentru a beneficia de toate proprietatile semintelor de chia, ideal ar fi sa le consumati crude, in salate, inmuiate in suc de fructe, in smoothie. Le puteti adauga totodata si in budinci, pasat sau in paine, prajituri, biscuiti. Atentie insa! Asigurati-va ca nu va aflati printre cei care sufera de alergie la proteinele care se gasesc in seminte de chia. Unele persoane sunt alergice la tipul de proteina continut de aceste seminte.

Foto Mic dejun cu seminte de chia, afine si iaurt_Shutterstock

Ideal ar fi sa nu le consumati in fiecare zi pentru a nu deveni dependenti de ele. Consumati-le in perioade scurte de timp, dupa care faceti pauza. Este foarte important sa va asigurati ca ati optat pentru seminte chia de cea mai buna calitate, pure 100% (nemodificate genetic) si certificate.

Totodata, semintele de chia contin o cantitate semnificativa de acid alfalinolenic. Conform anumitor cercetari, o cantitate prea mare din acest acid poate creste riscul cancerului la prostata. Evitati in acelasi timp sa consumati aceste seminte daca sunteti hipotensivi. Conform unui studiu facut in cadrul spitalul Sfantul Michael din Toronto, semintele de chia pot scade presiunea arteriala diastolica la un nivel alarmant. Nu le consumati nici daca sunteti insarcinate sau sunteti in perioada de alaptare deoarece cercetarile legate de potentialele efecte secundare in cadrul acestui aspect sunt insuficiente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri