Pepenele galben contine multa apa (aproximativ 95%) si de asemenea este foarte bogat in vitamine si minerale, de aceea este minunat pentru sanatate.

 Beneficiile pepenelui galben sunt neamaipomenite si trebuie sa profitam din plin de binefacerile sale pentru organism, in acest sezon. Pepenele galben ajuta intreg metabolismul, curata rinichii si ajuta in tratarea multor boli.

Pepenele galben contine putine calorii si de asemenea este foarte bogat in vitamine si minerale esentiale. Aproape ca nu contine deloc grasimi sau grasimi saturate si astfel, pepenele galben devine alegerea ideala pentru o gustare hranitoare si santoasa.

BENEFICIILE PEPENELUI GALBEN PENTRU SANATATE

1. Previne cancerul

Pepenele galben contine carotenoizi, substante care ajuta foarte mult la preventia cancerului, reducand mai ales riscul de cancer la plamani. Consumul de pepene galben este de aceea, foarte indicat.

Foto, foto fr si main: Shutterstock.com; pepene galben

2. Previne atacul de cord si bolile de inima

Pepenele galben contine un anticoagulant care se numeste adenosina si care impiedica formarea de chiaguri pe vasele de sange ce provoaca boli de inima sau chiar atac de cord. Asa incat, consumul de pepene galben ajuta la fluidizarea circulatiei sangvine, avand un rol important pentru sanatate.

3. Este foarte bun pentru digestie

Daca ai probleme digestive, atunci mananca pepene glaben. Te va ajuta foarte mult. Apa pe care o contine pepeneleeste foarte buna pentru digestie. Mineralele pe care le contine ajuta in cazul hiperaciditatii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri