Semintele de chia au de 8 ori mai multi acizi omega 3 decat somonul. Totodata, au de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele.

Consumate inca din anul 3500 BC de catre maiasi si azteci, semintele de chia (Salvia hispanica) sunt originale din Mexicul central. Vechiile civilizatii considerau ca aceste seminte furnizeaza energie si vigoare si erau atat de pretuite incat erau folosite pe post de monede. Astazi, capata din ce in ce mai multa apreciere, nu doar in randul vegetarienilor si raw-veganilor, ci in lumea intreaga. Inca se deruleaza studii legate de beneficiile lor si potentialele efecte secundare...

Foto Seminte de Chia _Shutterstock

De 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele...

Semintele de chia contin calciu, fosfor, bor, magneziu, fier, potasiu, zinc, cupru si magneziu. Sunt in acelasi timp o sursa grozava de acizi grasi omega 3 (poate cea mai bogata sursa vegetala de omega 3!), grasimi cu un rol important pentru sanatatea creierului si esentiale pentru o absorbtie mai buna a vitaminelor solubile precum vitamina A, D, E, K etc. Omega 3 protejeaza in acelasi timp impotriva bolilor de inima si a artritelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

Unii nutritionisti le caracterizeaza chiar ca fiind superioare semintelor de in. Sunt mai usor de digerat decat acestea, au mai multi antioxidanti si nu necesita macinare.

In plus, semintele de chia tind sa se bucure din ce in ce de o popularitate mai mare si datorita faptului ca inlesnesc scaderea in greutatea. Ele pot retine de 10 ori mai multa apa decat greutatea lor, marindu-se cand ajung in stomac. Absorbind lichid, senzatia de satietate apare mai repede.

Semintele de chia nu doar ca sunt indicate si persoanelor suferind de diabet, dar aduc o sumedenie de beneficii in acest caz. Ele ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si incetinesc procesul prin care corpul nostru converteste carbohidratii in zaharuri simple. Anumite studii sustin ca favorizeaza scaderea tensiunii arteriale in cazul celor care afectati de diabet.

Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! A contat cine a zbierat mai tare Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Vegetarienii si raw-veganii pot apela cu incredere la aceste seminte atunci cand doresc un aliment care sa inlocuiasca cu succes ouale. Semintele de chia sunt un inlocuitor excelent al oualor. Se combina cu apa si se lasa la inmuiat pana cand se formeaza un gel, dupa care se adauga in felul de mancare ce necesita ou.

Iata ce spune Ligia Pop, autoarea cartilor de bucate “Retete Vegane Fara Foc” si “Germeni si Vlastari - Surse de Sanatate si Energie”, despre beneficiile semintelor de chia, intr-un articol publicat pe site-ul sau. In opinia autoarei, semintele de chia:

  • Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele (plus boron care ajuta calciul sa se transfere in oase).
  • Contin de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele.
  • Contin de 3 ori mai mult fier decat spanacul.
  • Contin de 3 ori mai multa fibra decat ovazul.
  • Sunt o sursa complexa de proteine, avand toti amino-acizii esentiali care sunt prezenti intr-o forma extrem de usor de digerat.
  • Contin de 2 ori mai mult potasiu decat bananele.
Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri