Merele au beneficii uimitoare asupra sanatatii si pot fi consumate pentru o multitudine de afectiuni.

3 Minerale si electroliti

Merele sunt o sursa importanta de potasiu, un electrolit esential pentru transmiterea impulsurilor nervoase, pentru buna functionare a creierului, cordului si muschilor.

Mineralele pe care le contin merele sunt:

  • Calciu
  • Fier
  • Magneziu
  • Fosfor (11 mg/100g mar)

Marul feliat capata o culoare maronie datorita oxidarii fierului din structura sa, fenomen impiedicat prin imersia feliilor de mar intr-un vas cu apa si putin suc de lamaie.

4 Fibre

Un mar contine in jur de 3-4g de fibre solubile, denumite pectine, fiind un aliment indicat pentru imbunatatirea digestiei si tratarea constipatiei.

Fibrele ajuta la scaderea colesterolului, deoarece impiedica absorbtia LDL-colesterolului (colesterolul ”rau”) precum si a celorlalte toxine cancerigene din intestinul gros.

Merele au un continut scazut in calorii, 100g de mere avand 50 calorii, fiind un aliment de nadejde in dietele de slabire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri