Sunt atatea alimente naturale care pot ajuta la cresterea bunei-dispozitii si la alungarea stresului, depresiei sau asteniilor, incat ar fi pacat sa nu fie folosite. Solutia (sanatoasa) nu este ciocolata!

Strugurii rosi si negri contin antioxidanti (polifenoli), vitamina C, sunt o buna sursa de potasiu si furnizeaza glucide pentru energie.

O alta sursa importanta de vitamina C sunt portocalele, care contin si vitamine din complexul B si antioxidanti (flavonoizi).

Vitaminele din complexul B sunt indispensabile pentru sanatatea sistemului nervos.

Vitamina B6 este cofactor pentru sinteza a numerosi neurotransmitatori printre care serotonina si noradrenalina. Cerealele integrale, nucile, bananele, avocado, spanacul, rosiile, carnea de pui si de curcan sunt surse importante de vitamina B6.

Vitamin B12 este esentiala pentru sistemul nervos. Un nivel scazut de vitamina B12 se asociaza cu oboseala, depresie,scaderea memoriei. Vitamina B12 se gaseste in :

  • ficat
  • carne
  • oua
  • lactate.

5 Minerale

Un nivel scazut de endorfine, care duce la o scadere a bunei-dispozitii, poate fi cauzat de un deficit al organismului in anumite vitamine (mai ales vitamina B12 si vitamina C) sau un deficit de minerale: fier, potasiu sau zinc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Caria dentară – ce este și cum se tratează

Potasiul ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase. Bananele sunt surse importante de potasiu, vitamina B6 si triptofan, fiind un aliment de nadejde pentru a castiga buna-dispozitie.

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri