Proprietatile merelor
Marul este originar din Asia Centrala, fiind cultivat in prezent pe tot globul, fiind unul din cele mai cunoscute fructe. Merele contin antioxidanti, vitamine, minerale si fibre, fiind un aliment-medicament.
1 Antioxidanti
Merele contin fitonutrienti cu rol puternic antioxidant precum lutein-zeaxanthina, quercetina beta-carotenul, vitamina C.
Acesti antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi, prin aceasta asigurand buna functionare si longevitatea tuturor celulelor din organism, precum si eliminarea toxinelor.
2 Vitamine
Merele contin foarte multa vitamina C, aproximativ 5 mg/100g mar.
Merele sunt deasemenea bogate in vitamina A si vitamina K.
Marul contine complexul de vitamine B:vitamina B1(tiamina), B2 (riboflavina), B3, B5, B6, B9. Marul este o sursa importanta de acid folic (vitamina B9) implicat in sinteza acizilor nucleici care formeaza ADN.
Merele contin niacina (vitamina B3) si acid pantotenic (vitamina B5) implicate in metabolismul glucidic, protidic si lipidic.
Merele contin foarte multa piridoxina (vitamina B6) esentiala pentru buna functionare a sistemului nervos.
sursa foto:shutterstock
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie