Pe langa sursa de savoare, consumul de struguri reprezinta medicamentul natural in tratarea a peste 85 de boli.

Beneficiile strugurilor

Intre sortimentele de struguri, pozitia de lider o ocupa totusi strugurele negru, datorita continutului de RESVERATROL, un colorant polifenolic de culoare violet inchis spre negru, cel mai puternic factor natural antioxidant cunoscut.

Valoarea nutritionala a strugurilor per 100 de grame produs este de:

  • Carbohidrati 18g
  • Proteina 0.7g
  • Grasimi sub 1g.

Strugurii sunt alimente ideale pentru detoxifierea si fortificarea organismului, datorita cantitatilor importante continute de:

  • vitamine din complexul B: B1, B2, B3, B5, B6
  • magneziu
  • fosfor
  • potasiu
  • zinc
  • fier
  • vitamina C
  • caroten
  • flavonoizi
  • antioxidanti
  • coenzima Q10.

sursa foto: shutterstock


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Strugurii - minunile sanatoase de toamna.