Tiroida este o glanda ai carei hormoni regleaza functiile metabolice ale organismului. Disfunctiile glandei tiroide se pot ameliora prin tratamente naturiste, care nu inlocuiesc tratamentul medical, insa pot fi adjuvante.

Hipertiroidismul

Hipertiroidismul desemneaza o activitate excesiva a glandei tiroide, care produce o cantitate anormala de hormoni tiroidieni: tetraiodotironina si triiodotironina.

Cea mai cunoscuta cauza de hipertiroidism esteBoala Graves-Basedow, caracterizata prin aparitia unor autoanticorpi indreptati impotriva glandei tiroide, care produc fie stimularea excesiva a glandei, fie hipofunctia ei.

Semnele hipertiroidismului: scadere in greutate, cu cresterea poftei de mancare, intoleranta la caldura, transpiratii, diaree, nervozitate, iritabilitate, piele catifelata(calda, fina, umeda), tremor al mainilor,lipsa de energie, slabiciune.

Tratamente naturiste in caz de hipertiroidism

1 Decoct din muguri de nuc

Se prepara un decoct din 200 grame muguri de nuc uscati care se fierb in 400 ml de apa, pana cand amestecul scade la jumate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? De ce este periculos zahărul?

Ceea ce ramane se zdrobeste si, dupa racire, se adauga 200 g miere. Din acest preparat se consuma trei linguri/zi, cate o lingura inaintea fiecarei mese principale. Efectul este de reglare a metabolismului si eliminare a oboselii.

2 Brusture

Se prepara un amestec din pulbere de radacina de brusture si turita mare si se consuma pe stomacul gol, cate o lingurita inainte de mesele principale. De asemenea, este util decoctul din radacina de brusture.

3 Paducel

Ceaiul de paducel si talpa-gastei se consuma de 2 ori pe zi, dimineata si seara. De asemenea este folositoare cura cu extract de muguri de paducel si tei.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri