Memoria poate fi imbunatatita prin mijloace de zi cu zi, in mod natural, fara eforturi sau mari cheltuieli, prin adoptarea unui mod de viata protector pentru sanatatea creierului.

4 Acizi grasi omega 3

Acizii grasi omega 3 au un efect protector asupra membranelor neuronale, impiedicand degradarea lor odata cu imbatranirea si favorizand transmiterea neuronala. Surse de acizi grasi omega-3 sunt:

  • Peste:somon, macrou, ton, sardine, pastrav, herring
  • Ulei de peste
  • Seminte de in
  • Ulei de seminte de in
  • Nuci
  • Seminte de dovleac
  • Soia
  • Ceai verde

Si nu uitati, dictonul “cine mananca putin, traieste mult” este foarte adevarat!

5 Exercitiul fizic

Exercitiul fizic nu antreneaza doar corpul, ci si creierul, care coordoneaza si “calculeaza” fiecare miscare, voluntara sau automata, a musculaturii si este responsabil de mentinerea echilibrului in fiecare moment.

Exercitiul fizic imbunatateste circulatia, favorizand o buna irigare la nivel cerebral, precum si protectie impotriva aterosclerozei.( depozitarea placilor de cholesterol la nivelul peretilor arteriali).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Principiile de bază ale mașinii CNC Caria dentară – ce este și cum se tratează

O circulatie cerebrala insuficienta afecteaza toate functiile creierului, inclusiv memoria, datorita lipsei de oxigen si nutrienti (in special glucoza) necesari pentru o buna functionare a neuronilor.

6 Socializarea

Relatiile cu ceilalti oameni imbunatatesc memoria si functiile intelectuale, la varstele inaintate. Contactul cu prietenii, rudele, implicarea in activitati sociale, protejeaza memoria de “imbatranire”, stimuland activitatea cerebrala.

Rasul este un adevarat “tonic’ pentru creier, intrucat antreneaza multiple arii la nivel cerebral, inclusiv arii implicate in memorare si creativitate.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri