Memoria poate fi imbunatatita prin mijloace de zi cu zi, in mod natural, fara eforturi sau mari cheltuieli, prin adoptarea unui mod de viata protector pentru sanatatea creierului.

7 Televizorul

Televizorul, calculatorul inlocuiesc intr-un mod nesanatos pentru activitatea cerebrala, interconexiunile umane, care stimuleaza memoria si celelalte functii cognitive.

Televizorul contribuie la cresterea (uneori inconstienta)a stresului psihic, scade rata metabolismului bazal, favorizeaza depresia, anxietatea , obezitatea si poate produce dependenta.

8 Alcoolul

Alcoolul are un efect distructiv direct asupra celulelor din creier, daca este consumat in exces. Studiile au demonstrat ca, un consum mic de alcool (un pahar de vin rosu) stimuleaza memoria si functiile creierului.

Vinul rosu contine un flavonoid, resveratrol, care este un antioxidant puternic, ce protejeaza vasele de sange. Resveratrol se gaseste si in sucul de grepfruit rosu.

9 Depresia

Depresia favorizeaza eliberarea unor neuromediatori inhibitori asupra memoriei de scurta durata si creste nivelul hormonilor de stress, inclusiv cortizol, la nivel cerebral.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Caria dentară – ce este și cum se tratează

Acesti hormoni afecteaza anumite zone cerebrale, implicate in procesele de memorare si integrare a informatiilor (precum hipocampul).

10 Invatati lucruri noi

Cel mai bun antrenament pentru creier este sa invatam mereu ceva nou. Indiferent de domeniu sau activitate, invatarea stimuleaza functiile intelectuale si ajuta la intarirea memoriei.

“Rutina” face sa fie folosite mereu aceleasi sinapse (conexiuni)neuronale. Stocarea de noi informatii stimuleaza formarea de noi conexiuni la nivel cerebral si mentin creierul “tanar” si “activ’.

va recomandam si:

Tehnici de imbunatatire a memoriei


Mana cereasca pentru creier: 8 alimente cu efecte extraordinare asupra memoriei!

Top 5 plante care stimuleaza memoria

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

un articol de Ioana Paunescu

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri