Bamele sunt plante cu multiple beneficii a caror origine nu e bine determinata. Bamele se pare ca provin din Etiopia sau Orientul Mijlociu, de unde s-au raspandit in bazinul Mediteranei si Egipt. Bamele se cultiva in zone temperate calde, subtropicale si tropicale si se folosesc ca legume in arta culinara de pe toate continentele.

In afara de a fi o sursa de calciu, bamele contin si un alt element foarte important pentru sanatatea inimii, este vorba de potasiu.

Sursa foto: shutterstock

5. Vitaminele din bame - ce contin Bamele?

Bama este una dintre legumele care rezista foarte bine in conditii de seceta sau in solurile argiloase .

Dintre vitamine, bamele contin in cantitate ridicata acid folic sau vitamina B9 extrem de importanta in organism.

Vitamina B9 contribuie la sinteza ADN si celulelor care transporta oxigen (globulele rosii) fiind absolut necesara in sarcina, pentru sanatatea sistemului nervos al fatului.

Bamele contin de asemenea vitamina C.

6. Bamele au antioxidanti

Bamele sunt un aliment bogat in antioxidanti, acei compusi chimici extrem de necesari pentru a neutraliza efectele nocive produse de radicalii liberi.

Vitaminele C si α-tocoferolul continute de bame sunt deasemenea puternici antioxidanti.

Sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri