Bamele sunt plante cu multiple beneficii a caror origine nu e bine determinata. Bamele se pare ca provin din Etiopia sau Orientul Mijlociu, de unde s-au raspandit in bazinul Mediteranei si Egipt. Bamele se cultiva in zone temperate calde, subtropicale si tropicale si se folosesc ca legume in arta culinara de pe toate continentele.

3. Bamele si detoxifierea colonului

Bamele cunosc in Statele Unite denumirea de „okra”, cuvant de origine africana (okwuru).

Bamele ajuta la reglarea tranzitului intestinal si detoxifierea colonului avand o cantitate considerabila de fibre la 100 grame legume.

In afara de fibre, bamele contin un compus mucilaginos, care este o fibra solubila, ce ajuta tranzitul intestinal.

Bamele contin deasemenea un procent ridicat de apa, care favorizeaza alaturi de continutul in fibre tranzitul intestinal si diureza.

4. Bamele, o sursa de calciu

Bamele apartin familiei Malvaceelor din care mai fac parte și bumbacul, arborele de cacao și hibiscul.

Bamele includ printre beneficiile lor si faptul ca aduc un procent de aproximativ 8% din doza zilnica recomandata de calciu. Previn astfel boli precum osteoporoza sau hipocalcemia.

Bamele sunt o sursa vegetala de calciu. O cantitate de 100 grame de bame furnizeaza organismului in jur de 80 mg de calciu, fara colesterol!



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri