27 Decembrie 2011 publicat în Social 1 share-uri

Salvati Copiii Romania lanseaza concursul national pentru copii, parinti si profesori cu tema 'Descoperiti lumea digitala impreuna.Conexiune intre generatii'. Scopul principal al concursului vizeaza constientizarea de catre copii, tineri si adulti a provocarilor zilnice pe care mediul online le ridica, precum si identificarea beneficiilor pe care Internetul le poate aduce in viata personala si in sistemul educational.

Salvati Copiii Romania, in calitate de coordonator national al programului Sigur.info, lanseaza concursul national pentru copii, parinti si profesori cu tema „Descoperiti lumea digitala impreuna.Conexiune intre generatii”. Competitia doreste sa evidentieze necesitatea implicarii parintilor si a scolii in educatia copiilor privind utilizarea Internetului si eliminarea pericolelor din mediul virtual.

Ziua Sigurantei pe Internet are loc in 65 de tari, sub egida retelei europene Insafe care promoveaza utilizarea tehnologiei online si a telefoanelor mobile intr-un mod mai sigur si responsabil. Tema acestui an vizeaza participarea activa in mediul online a tuturor generatiilor si culturilor, incurajand membrii familiei sa lucreze impreuna pentru a asigura un Internet adecvat copiilor.

Educatia reprezinta un pilon esential in dezvoltarea copilului, iar secolul XXI impune includerea in procesul educational a unor notiuni si demersuri dedicate utilizarii Internetului. In acest sens, parintii si scolile trebuie sa isi asume acest rol pentru a completa dezvoltarea armonioasa a copiilor. Noi vom continua sa ii sprijinim si sa le punem la dispozitie materiale, resurse si initiative precum evenimentul dedicat Zilei Sigurantei pe Internet”, declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv, Salvati Copiii Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Principiile de bază ale mașinii CNC

Competitia se adreseaza copiilor si adolescentilor cu varste intre 7 si 17 ani incadrati in doua grupe de varsta: 7-12 ani si 13-17 ani, care vor participa in echipe coordonate de un profesor sau parinte. Sub indrumarea acestuia, copiii pot inscrie in concurs proiecte multimedia (prezentari power point, colaje fotografice, desene, videoclipuri, etc.) in care vor ilustra relatia dintre copii si adulti privind utilizarea responsabila a Internetului si evitarea pericolelor online in cadrul familiei.

Scopul principal al concursului vizeaza constientizarea de catre copii, tineri si adulti a provocarilor zilnice pe care mediul online le ridica: probleme referitoare la intimitate, sanatate si reputatie, precum si identificarea beneficiilor pe care Internetul le poate aduce in viata personala si in sistemul educational. Competitia este deschisa atat scolilor, cluburilor de tineret, cat si copiilor si profesorilor in mod individual.

Noutatea din acest an consta in introducerea a cinci categorii noi in concurs, prin intermediul carora se vor premia cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si sustinerea sigurantei online in anul 2011:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri