19 Decembrie 2011 publicat în Social 18 share-uri

O noua veste imbucuratoare despre impactul culturii romanesti in strainatate ne vine din partea ICR Spania! La Madrid, a saptea arta vorbeste romaneste!

La Madrid continua "Zilele filmului romanesc" sub titlul, inspirat din articolele scrise de cronicari de film spanioli, El septimo arte habla rumano (A saptea arta vorbeste romaneste).

Portarul Filmotecii spaniole titreaza: "Numai la filmele romanesti se vad asemenea cozi".
Marti seara, inainte de Craciun, la Cine Doré din Madrid, sute de persoane au stat la coada pentru a vedea, in prezenta regizorului Radu Muntean, proiectia filmului mult premiat in Spania, "Marti, dupa Craciun".

La o discutie relaxata inainte de a intra in sala, cu portarul Filmotecii Spaniole, institutia-gazda a evenimentului, acesta se plangea ca, din cauza cumparaturilor pentru Craciun, vin mai putini spectatori la filme. Unul dintre invitati i-a aratat totusi coada care ocolea holul si intrarea in cladire, iar acesta a raspuns: "Asta pentru ca e un film romanesc, doar la filmele romanesti se pot vedea asemenea cozi".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Împreună în arte și simțiri Primăvara în care accesoriile ”înfloresc”. Cerceii florali masivi - un must-have spectaculos al sezonului

Filmul lui Radu Muntean a fost prezentat elogios de Roberto Cueto, cunoscut critic de film, cronicar in Cahiers du Cinema si selectioner al Festivalului International de Film de la San Sebastian. Spectatorii, care au umplut pana la refuz sala mare a Cine Doré, cinematograful Fimotecii spaniole, nu doar ca au aplaudat, dar i-au pus o multime de intrebari regizorului roman dupa proiectie, intrebari care au mers pana la detalii tehnice.

Zilele acestea se afla la Madrid si regizorul Alexandru Maftei, autorul filmului "Buna, ce faci" si actrita principala, Dana Voicu. Sambata seara va avea loc premiera acestui film, in prezenta invitatilor romani si a criticului de film spaniol Javier Tolentino, gazda celei mai populare emisiuni de film de la Radio Nacional de España.

"Dupa cum se vede, in Spania, a saptea arta chiar vorbeste romaneste!", ne transmite ICR Madrid.

Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri