13 Decembrie 2011 publicat în Social 70 share-uri

Va doriti ca pe langa Mihai Eminescu, Nicolae Grigorescu sau Lucian Blaga sa exista si o femeie care sa apara pe bancnotele tiparite de BNR? Trei organizatii lanseaza un proiect prin care de mirecuri, 14 decembrie, puteti semna timp de un an o petitie prin care sa fie aleasa prima personalitate feminina care sa apara pe o bancnota romaneasca.

“Nu iti propunem inca o campanie de constientizare, ci prima campanie care incearca sa schimbe ceva. O serie de personalitati din Romania vor semna pentru schimbarea imaginii femeii in societate, pentru o istorie scrisa de toti romanii, pentru prima personalitate feminine pe o bancnota romaneasca”, afirma organizatorii proiectului.

Printre cei care vor semna petitia si vor promova mesajul se numara ministrul Elena Udrea, deputatul Adriana Saftoiu si cunoscutul om de radio si televiziune Andrei Gheorghe, scrie Wall-Street.ro.

Petitia se poate semna incepand din 15 decembrie pe site-ul ALTFEM timp de aproape un an. Vom reveni in urmatoarele zile cu un link catre site-ul pe care puteti propune prima femeie care sa apara pe o bancnota romaneasca.

“Personalitatile recomandate trebuie sa fie recunoscute la nivel international si imaginea lor nu are voie sa fie patata. In plus toate persoanele propuse trebuie sa fie deja decedate”, au mai spus reprezentantii organizatorilor, potrivit Wall-Street.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

O campanie pentru schimbarea imaginii femeii in societate

Proiectul face parte din ALTFEM, o campanie care isi propune imbunatatirea perceptiei asupra rolului profesional si social al femeii si cresterea gradului de constientizare asupra problematicii egalitatii de sanse pe piata muncii. Acesta este cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si are o durata de 24 de luni.

Prejudecati, false modele, stereotipuri de gen … Dreptul femeilor la sanse egale a avut intotdeauna adversari puternici. Dar niciunul nu conteaza, daca tu construiesti o imagine corecta a femeii in Romania.

Blogul Medusei a facut un istoric al modului cum au fost portretizate pana acum, femeile pe bancnotele leului romanesc. De-a lungul istoriei, figurile feminine puse pe bancnotele leului romanesc au fost preponderent ale unor taranci. Pe reversul actualei bancnote de 10 lei apare figura unei fete cu un ulcior de apa pe umar. Este un fragment din tabloul „Rodica” de Nicolae Grigorescu, pictor al carui chip apare pe aversul bancnotei. Fata este asadar o ilustrare a operei pictorului roman, observa Medusa.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Tu ce personalitate feminina iti doresti sa vezi acum pe bancnotele romanesti?

Garbo.ro are 10 propuneri: 10 femei celebre din Romania

Cititi pe Garbo.ro mai multe despre campania ALTFEM.

Stire via Wall-Street.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri