Pentru anul școlar viitor sunt alocate 13.400 de locuri pentru clasa a IX-a, cu 3.400 mai mult comparativ cu anul 2022, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern. În schimb, scade numărul de locuri pentru învățământul primar, dat fiind că numărul de elevi care solicită școlarizarea a scăzut. Motivul? Grupa mare a devenit obligatorie. 

Admitere liceu 2023: crește numărul de locuri pentru elevi în anul școlar viitor

Pentru anul școlar viitor sunt alocate 134.000 de locuri pentru clasa a IX-a, învățământ cu frecvență zi, potrivit documentului consultat de Edupedu.ro. În anul 2022-2023 au fost 130.600 de locuri, învățământ cu frecvență zi.

Conform proiectului, care a fost avizat în data de 24 martie, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației, numărul mic de elevi care cer școlarizarea a dus la diminuarea numărului de locuri pentru anumite niveluri ori forme de învățământ.

„Diminuarea cu 1.500 de locuri la învățământul liceal pentru clasa a IX-a, cu frecvență seral și cu frecvență redusă deoarece se constată o scădere a numărului de elevi care solicită școlarizarea la aceste forme de învățământ;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților

Diminuarea cu 2.000 de locuri la învățământul primar, având în vedere faptul că din centralizarea solicitărilor inspectoratelor școlare rezultă o scădere. Această scădere se datorează faptului că grupa mare a devenit obligatorie.”

Citește continuarea pe 9news.ro

Foto fr și main: LStockStudio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri