30 Martie 2023 publicat în Social 35 share-uri

După aproape jumătate de an de dezbateri și alți șapte ani de așteptare, noile legi ale Educației în varianta Deca au fost aprobate. Deși elevii, părinții și profesorii s-au opus, copiii vor avea o admitere diferențiată la liceu, iar Bacalaureatul va cuprinde mai multe probe. Iată cum va arăta sistemul.

Noile legi ale Educației au fost aprobate

Admiterea la liceu se va schimba din anul 2027. Este vorba despre elevii care sunt acum în clasa a patra. Prima dată, toți copiii vor participa la Evaluarea Națională, apoi va urma un examen separat, pentru cine vrea, la liceu.

Unitățile de învățământ liceal cu o concurență mare vor putea organiza un examen propriu numai pentru 60% dintre locuri și cu subiecte făcute de Ministerul Educației, toate în aceeași zi și la aceeași oră.

„Îmi face o deosebită plăcere să anunț că astăzi cele două proiecte legislative legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior au fost adoptate în Guvern, urmând ca ele să meargă în dezbatere parlamentară. Următoarea etapă firească și democratică, așa cum știți, legile au încorporat toate sugestiile venite în etapele de dezbatere publică.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

În data de 27 februarie au fost făcute publice. A urmat un moment în care timp de 10 zile am mai primit observații pe forma tehnică legislativă, au fost și acestea integrate, urmând ca pe 9 martie legile să intre în procedură de avizare interministerială."

Citește continuarea pe 9news.ro

Foto fr si main: LBeddoe /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri