4 Martie 2022 publicat în Social 13 share-uri

Pe măsură ce conflictul din Ucraina escaladează, copiii văd imagini și aud informații la știri care le induc sentimente de nesiguranță, frică și anxietate, pe care părinții este important să le poată gestiona. Specialiștii în sănătate psiho-emoțională din cadrul Organizației Salvați Copiii spun că la vârste mici, copiii nu înțeleg pe deplin ce se întâmplă în Ucraina și au multe întrebări privind imaginile, poveștile sau discuțiile la care sunt martori.

Cercetările la nivel global efectuate în trecut de Organizația Salvați Copiii în ceea ce privește conflictele din Iraq și Siria au scos la iveală relatări sfâșietoare ale copiilor care se simțeau îngroziți de bombardamente și atacurile aeriene, care se simțeau nesiguri în privința zilei de mâine și nefericiți că nu puteau să meargă în continuare la școală. Majoritatea copiilor care au participat la aceste cercetări au arătat semne de suferință emoțională severă.

Ce se întâmplă în aceste zile este înfricoșător nu numai pentru copii, cât și pentru adulți. Dacă ignorăm sau evităm subiectul, copiii noștri se vor simți și mai singuri și speriați, ceea ce le va afecta starea de sănătate fizică și psiho-emoțională. Prin urmare, este important să avem cu ei discuții deschise și oneste, ca să-i ajutăm să înțeleagă mai bine ceea ce se întâmplă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce și cum le vorbim celor mici despre cutremure? Sfaturi de la Psiholog Diana Ceolpan Regina frumuseții din Ierusalim, de Sarit Yishai-Levi, o poveste despre dragoste și iertare în fascinantul Oraș Sfânt De ce este importantă psihoterapia în cazul copiilor

Vă prezentăm în continuare 5 idei de bază despre cum și când să discutați cu copiii despre conflictul armat:

1. Opriți-vă din ceea ce faceți și ascultați-vă copilul atunci când vrea să vă vorbească

Oferiți-le copiilor ocazii să vă povestească despre ceea ce știu, despre cum se simt și ce vor să vă întrebe. Este posibil ca imaginea lor de ansamblu să difere foarte mult de a dumneavoastră, așa că aveți răbdare să vă povestească ceea ce cred și ce au văzut sau au auzit.

2. Adaptați-vă povestea în funcție de vârsta copilului

Este important să aveți mereu în minte care este vârsta copilului dumneavoastră, atunci când purtați astfel de conversații. Copiii mici s-ar putea să nu înțeleagă noțiunea de conflict armat și vor avea nevoie de o explicație pe înțelesul lor. La fel de important este să nu cădeți în capcana de a da prea multe detalii sau explicații, deoarece îi puteți îngrijora suplimentar.

Putem crește o nouă generație de fete în tech? „Începând cu 7-10 ani fetele își pot pierde interesul în științele exacte, dar motivele nu țin de aptitudini.” Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Nu le putem aduce familiile înapoi, dar le putem vindeca sufletul copiilor abandonați

3. Validați emoțiile

Este important să se simtă înțeleși într-o conversație. Prin urmare, nu-i judecați și nici nu le luați în derâdere opiniile. Atunci când le oferim copiilor ocazia să-și exprime îngrijorările în cadrul unei discuții deschise și oneste, le oferim un sentiment de siguranță și liniștire.

4. Asigurați-i că adulții de pretutindeni lucrează din greu ca să rezolve situația

Este important să le reamintim copiilor că această problemă nu este responsabilitatea lor. Că nu trebuie să se simtă vinovați că ei pot să se joace cu prietenii lor, să se întâlnească cu ei și să facă lucruri care le aduc bucurie. În plus, este important să vă mențineți calmul atunci când veți purta această conversație cu ei. De multe ori, copiii imită emoțiile părinților, așa că atunci când dumneavoastră sunteți stresat în legătură cu o situație, este probabil ca și copiii să se simtă stresați.

O Românie unită pentru educația copiilor noștri Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

5. Dați-le ocazia să ajute într-un mod practic

Dacă vor să ajute, susțineți-i. Copiii care au ocazia să-i ajute pe cei afectați de un conflict armat se simt ca și cum ar fi parte din rezolvarea situației. Prin urmare, încurajați-i să strângă fonduri, să trimită scrisori către factorii locali de decizie sau să conceapă mici campanii prin care să ceară pacea în regiunea afectată.

Echipele Salvați Copiii România au acordat asistență umanitară pentru 1.175 de copii refugiați din Ucraina, în punctele de frontieră de la Sighet, Siret, Giurgiulești și Isaccea și în centrele de azilanti. Lor li se adaugă aproximativ 1.095 de adulți, în special mame. Organizația Salvați Copiii România este prezentă și în centrele pentru refugiați din Maramureș, Suceava și Galați, unde acordă ajutor umanitar persoanelor strămutate din Ucraina - pachete alimentare, produse de igienă personală, jucării, haine și încălțăminte - precum și asistență juridică.

Avatar: The Way of Water, povestea merge mai departe cu noi provocări, alte amenințări, dileme și decizii Horoscop: Zodiile care (re)găsesc iubirea în Februarie 2023 Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Isaccea - Pentru că ajung preponderent mame cu copii, a fost amenajat un spațiu de tipul Mama și copilul.

Sighet/Șomcuta Mare - Salvați Copiii a asigurat masă caldă la prânz pentru copii și adulți, majoritatea femei.

Siret – Salvați Copiii a acordat asistență umanitară copiilor refugiați și a făcut demersuri pentru amenajarea unor spații speciale pentru copii.

Nevoi identificate la frontieră, de echipele Salvați Copiii România:

  • Persoanele care se refugiază din Ucraina au nevoie de informații clare despre procedura de azil și despre regimul de tranzit;
  • E nevoie de consiliere psihologică – atât la frontieră, cât și în centre, sunt situații dramatice, cărora copiii le fac față cu greu;
  • Este nevoie de materiale de primă necesitate: pături, căciuli, mănuși, medicamente, hârtie igienică, saci menajeri.

Ce pot face cei care vor să ajute:

Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul
  • Să sprijine programul de asistență umanitară, printr-o donație AICI;
  • Să ducă informația mai departe;
  • Să rămână empatic și solidar, contează pentru noi!

Foto fr si main: nelen /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri