În comparație cu sondajele similare efectuate în lunile martie și aprilie, rezultatele din luna mai confirmă intențiile călătorilor de a se reorienta către vacanțe în interiorul țării în perioada următoare.

Surprinzător, estimările de buget pentru călătoriile din 2020 arată mai bine în sondajul din această lună, comparativ cu cel de luna trecută. În luna mai, 42% dintre europeni se așteaptă să cheltuiască aceleași sume ca în planificarea inițială, iar 18% vor reduce bugetul doar cu 0-20%. Aceeași întrebare adresată în luna aprilie a arătat că 36% dintre europeni vor păstra același buget de vacanță pentru acest an, iar scăderile estimate erau puțin mai mici. Probabil că turiștii au găsit unele soluții financiare sau doar au avut temeri mai mari în primele faze ale pandemiei. Așteptările românilor privind bugetul de vacanță pentru acest an sunt similare cu cele ale celorlalți europeni, 56% dintre conaționali - media europeană fiind de 60% - estimând reduceri de maximum 20% pentru călătoriile din acest an.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

Jannik Lawaetz, CEO al companiei daneze LuggageHero, spune că acest sondaj, alături de alte măsuri anunțate pentru sectorul turistic îi dau motive de a rămâne optimist. Redeschiderea unor state și parcuri americane, anunțul Comisiei Europene prin care încurajează o întoarcere lentă dar sigură a turismului european sunt doar câteva semne că vacanțele vor redeveni o parte considerabilă a vieții fiecăruia.

„Sondajul realizat în luna mai arată că sunt mai puțini oameni îngrijorați privind călătoriile comparativ cu cel realizat în luna trecută, deci vedem deja aspecte pozitive. Desigur, turiștii trebuie să rămână atenți, mai ales până când vom avea acces la un vaccin, dar LuggageHero, alături de alte sute de companii din domeniul turismului dezvoltă strategii pentru a face călătoriile mai sigure. La fel cum deplasările și măsurile de siguranță s-au schimbat semnificativ după evenimentul din 11 septembrie, tot așa se va întâmpla și acum. Siguranța trebuie să fie întotdeauna prioritatea noastră, a tuturor.”

Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

Foto fr si main: By Skylines /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri