În comparație cu sondajele similare efectuate în lunile martie și aprilie, rezultatele din luna mai confirmă intențiile călătorilor de a se reorienta către vacanțe în interiorul țării în perioada următoare.

Comunicat de presă

- 20% dintre respondenții europeni își propun să călătorească în străinătate doar de anul viitor, iar alți 6% au declarat că vor aștepta să aibă acces la un vaccin înainte de a părăsi țara

- Un procent surprinzător de 60% dintre cei care obișnuiesc să călătorească pentru afaceri au spus că se așteaptă să aibă cel puțin o astfel de călătorie în 2020.

- 60% dintre participanți cred că bugetul lor de vacanță pentru acest an va fi la fel ca înaintea pandemiei sau doar puțin mai mic, în comparație cu 51% în sondajul de luna trecută.

În comparație cu sondajele similare efectuate în lunile martie și aprilie, rezultatele din luna mai confirmă intențiile călătorilor de a se reorienta către vacanțe în interiorul țării în perioada următoare. De asemenea, sugerează că europenii sunt acum mai puțin îngrijorați de bugetul de vacanță decât erau atunci când criza era în primele faze.

Retail jobs

Cele mai multe țări au început deja să relaxeze restricțiile iar celelalte analizează deja procedurile pe care le vor putea implementa în curând, iar oamenii sunt dornici să călătorească după atât de mult timp petrecut în case. Respondenții europeni abia așteaptă să pornească din nou la drum, începând cu destinațiile din regiunile apropiate, conform unui nou studiu realizat de LuggageHero, rețeaua de găzduire de bagaje prezentă în 40 de orașe din Europa și America de Nord, alături de All4Travel - blogul românesc de călătorii - care a asigurat o pondere semnificativă a participanților din țara noastră. Sondajul a fost realizat pe date colectate între 10-14 mai 2020 prin formulare online, asigurând echilibrul de vârstă, gen și reprezentare geografică.

Citeste si:
Alimentația sănătoasă nu se întâmplă peste noapte, dar orice lucru...
Alimentația sănătoasă nu se...

26% dintre europeni vor aștepta până anul viitor sau dezvoltarea vaccinului pentru a călători în străinătate

Aproape jumătate dintre participanți au declarat că ar dori să călătorească în altă țară înainte de luna Septembrie dacă nu vor mai exista restricții privind deplasările, în timp ce 26% vor aștepta până anul viitor pentru a face acest lucru - 6% dintre aceștia condiționând plecarea de accesul la un vaccin. Deși regulile pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului sunt prioritare, se poate observa o creștere a dorinței de a călători în afara țării în 2020. Procentul celor care așteaptă aceste vacanțe este cu 23% mai mare decât rezultatul din luna trecută, ajungând la 70% dintre respondenții europeni. Românii sunt aliniați acestui trend, 69% dintre ei confirmând această dorință.

75% dintre participanții la studiu vor călători în interiorul țării

În perioada mai - septembrie (inclusiv), cel puțin 75% dintre respondenți declară că vor să exploreze țara în care trăiesc, parcurgând cu mașina distanțe mai lungi sau plănuind escapade în orașele preferate. Răspunsurile din România depășesc media europeană, procentul celor care vor să călătorească (și) în interiorul țării în acest an ajungând la 87%.

Mai mult de jumătate dintre europeni vor călători în lunile de vară, dar alți 20% sunt atât de dornici de plimbări încât vor porni la drum în primele 15 zile după ridicarea restricțiilor. În partea opusă, 3% au spus că nu vor să părăsească orașul în care locuiesc până nu vor avea acces la un vaccin iar un grup similar de 3% va aștepta revenirea economiei.

Călătorii de afaceri

Chiar dacă ședințele online au devenit obișnuite în ultimele două luni, oamenii încă preferă întâlnirile, mai ales în ceea ce privește mediul de afaceri. Doar 17% dintre europeni au spus că s-au adaptat la eficiența ședințelor la distanță și - contrar așteptărilor - 60% sunt de părere că vor avea cel puțin o călătorie în interes de serviciu până la finalul anului. Dintre respondenții din țara noastră, doar 10% ar prefera ca aceste întâlniri să aibă loc în mediul virtual, sub media europeană.

Buget

Mai mult de trei sferturi dintre participanții la studiu au spus că impactul financiar pe care l-a avut pandemia asupra bugetului familial a fost relativ mic, între 0 și 25%. În România doar 64% au reușit să păstreze scăderile de venituri în aceste limite. Totuși, 11% dintre europeni au declarat că în ultimele luni veniturile familiei au scăzut cu mai mult de 50%, în comparație cu 16% dintre participanții români la studiu.

Citește continuarea pe pagina următoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri