31 Decembrie 2018 publicat în Social 2 share-uri

Doar 2% din populație donează sânge în România, iar 1 din 3 bucureșteni nu primesc sânge la timp.

Proiectul social Donorium reunește oameni din diferite domenii, care se implică voluntar pentru a da o mână de ajutor în rezolvarea unei crize reale, ce trebuie rezolvată pe termen lung. În plus, Asociația Smart Society își va concentra eforturile pentru actualizarea și îmbunătățirea legislației și a finanțării corespunzătoare a centrelor de transfuzie sanguină avânt ca obiective: modernizarea infrastructurii, introducerea informatizării în toate centrele din țară și a testării NAT în centrele de tip platformă, constituirea unei rezerve naționale de sânge (inclusiv crioprezervare, bancă de sânge cu fenotipuri rare) și reintroducerea stagiului de hematologie transfuzională în sistemul educațional de specialitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

“Sângele nu se cumpară, nu se vinde, el se donează. Dacă vrem să nu mai avem criză de sânge în România, e important să înțelegem că avem nevoie de donatori.” a declarat Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

“La Kaufland România grija pentru sănătatea fiecărei persoane din comunitatea în care activăm reprezină o prioritate. Este firesc să susținem Donorium și donarea responsabilă de sânge, deoarece ne dorim să contribuim la creșterea nivelului de securitate transfuzională din România și la salvarea oamenilor a căror viață depinde de transfuzia sanguină administrată la timp. “ Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Până în septembrie 2019 proiectul Donorium își propune să fie în 10 centre de transfuzie din țară, până în septembrie 2021 în toată țara, iar până în 2025 să se dubleze numărul de donatori de sânge fideli și să se reorganizeze și eficientizeze sistemul de transfuzie sanguină.

Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Foto homepage: bebebyul /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri