31 Decembrie 2018 publicat în Social 2 share-uri

Doar 2% din populație donează sânge în România, iar 1 din 3 bucureșteni nu primesc sânge la timp.

Comunicat de presă

Proiectul social Donorium, realizat de Asociația Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge, își propune să dubleze numărul de donatori până în 2025 prin creșterea vizibilității problemei, dezvoltarea unor campanii de educare și lansarea unei aplicații de smartphone ce are la bază motivarea donatorilor prin gamificare și stimularea dezvoltării unei comunități de donatori fideli.

Aplicația Donorium interconectează în timp real nevoile centrelor de transfuzii cu disponibilitatea donatorilor și facilitează comunicarea dintre donatori și centre. Astfel, își propune:

  • să anunțe potențialii donatori când este nevoie de sânge în orașul lor
  • să reducă timpul de așteptare pentru donatori și să creeze un flux constant de donatori prin programarea la donare
  • să direcționeze donatorii către cel mai apropiat centru de transfuzii prin navigare GPS
  • să promoveze importanța donării de sânge
  • să informeze cu privire la procesul de donare

Din acest proiect fac parte 5 Centre de Transfuzie Sanguină din țară: București, Arad, Bacău, Constanța și Ploiești, dar până în septembrie 2019 se vor mai alătura încă 10 centre din țară.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii

„Prin proiectul Donorium ne-am propus să facilităm comunicarea dintre Centrele de Transfuzie Sanguină și posibilii donatori. În timpul implicării mele, atât în cazul Colectiv, cât și în perioada în care am fost consilier al Ministrului Sănătății, am realizat că această criză de sânge este cauzată nu doar de lipsa informării, dar și de faptul că nu este facilitată deloc comunicarea între posibilul donator și centre. Oamenii care vor să doneze stau cu orele la cozi, ceea ce în mod cert îi demotivează să revină ca donatori. În același timp personalul din centre este insuficient pentru a gestiona în timp rapid toți donatorii, dacă aceștia nu vin în mod constant, ci vin doar în prima parte a programului" a declarat Diana Stoica, Strategul Asociației Smart Society și unul din inițiatorii acestui proiect, cu o experiență mare în colaborarea cu Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.

O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii

"Prin proiectul Donorium dorim să promovăm donarea de sânge cât mai mult posibil, să educăm publicul, arătând relevanța donării de sânge și cum poți salva vieți prin simplu fapt că ești informat. Aplicația de smartphone Donorium, dezvoltată cu sprijinul Kaufland România și a voluntarilor din țară, te ajută să te programezi în centrul de transfuzie apropiat, iar când există o criză majoră de sânge să ajutăm foarte repede prin alerte clare, care îți oferă toate informațiile”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri