17 Octombrie 2018 publicat în Social 8 share-uri

Cea de-a patra ediție a Marșului “Împreună pentru siguranța femeilor” va avea loc sâmbătă, 20 octombrie 2018.

Cea de-a patra ediție a Marșului “Împreună pentru siguranța femeilor” va avea loc sâmbătă, 20 octombrie 2018, în București, începând cu ora 15,00.

Link Facebook Event: https://www.facebook.com/events/333730700789812/

Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor (Rețeaua VIF) organizează evenimentul în semn de solidaritate cu femeile supraviețuitoare ale violenței și pentru a menține presiunea publică necesară pentru respectarea drepturilor femeilor și fetelor.
Marșul se va desfășura pe traseul Piața Universității (Parcul Colțea) – Piața Romană – Piața Victoriei și va reuni atât reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale active în domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor, cât și reprezentanți ai ambasadelor în România (Suedia, Marea Britanie, Franța), precum și persoane care doresc să transmită un mesaj de toleranță-zero față de violența domestică.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. Împreună în arte și simțiri Curățenia de Paște în pădurea Lucianca - o inițiativă Sarantis România împreună cu Let’s Do It România

Prin această acțiune, Rețeaua VIF își propune să atragă atenția autorităților asupra subfinanțării serviciilor pentru victimele violenței domestice și sexuale, asupra lipsei adăposturilor din mai multe județe, a necesității introducerii de urgență a sistemului de supraveghere a agresorilor folosind brățări electronice și a dezvoltării de programe de educație, consiliere și terapie pentru agresori în fiecare județ. Poliția, Justiția și sistemul medical trebuie să fie instituții de suport real pentru victime.

Reprezentanții instituțiilor trebuie să trateze victimele cu demnitate și profesionalism pentru a le încuraja să aibă încredere să depună plângere și să raporteze agresiunea. Autoritățile trebuie să trateze cu maximă responsabilitate problema violenței asupra femeilor și să includă în educație noțiuni despre egalitatea de gen și pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor.

Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Etalare de Tarot: Sunteți meniți să fiți împreună?

DATELE ARATĂ CĂ:
•    În România, 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său ori de fostul partener (studiu FRA – Agenția pentru Drepturi Fundamentale, 2014)
•    Sunt înregistrate anual peste 20.000 de plângeri de loviri sau alte violențe între membri de familie (datele IGPR, 2017)
•    55% dintre români consideră că violul este justificabil în anumite situații (Eurobarometru 449, 2016)
•    În fiecare săptămână este înregistrat un caz în care o femeie este violată în familie, iar la fiecare 2 zile este înregistrat un caz în care o minoră este violată sau agresată sexual în familie (studiul Rețelei VIF, 2017)
Pentru organizațiile membre ale Rețelei VIF, ordinul de protecție provizoriu emis de polițist imediat de la constatarea faptei, finanțarea adăposturilor și serviciilor pentru victime și implementarea Convenției de la Istanbul, au constitui obiectivele a numeroase demersuri de advocacy.

Traversăm un moment în care atacurile la adresa drepturilor femeilor au devenit din ce în ce mai puternice, atât în România, cât și în regiune. Cerem autorităților să își asume cu responsabilitate datoria de a continua procesul de armonizare a legislației naționale pentru a cuprinde toate prevederile Convenției de la Istanbul, ceea ce va asigura o protecție reală pentru victimele violenței.

Solidarizarea societății civile în jurul acestui subiect transmite un mesaj de condamnare publică a violenței împotriva femeilor și este o etapă importantă în lupta comună împotriva curentului conservator care susține familia tradițională și implicit rolurile de gen care favorizează violența domestică.

Prin presiunea publică generată de Marș, organizatorii doresc grăbirea procesului instituțional de adoptare a măsurilor necesare protejării femeilor și pedepsirii agresorilor.
Orice acțiune de condamnare publică a violenței poate contribui la schimbarea mentalităților privind blamarea victimei și la combaterea reticenței celor din jur sau a autorităților de a interveni atunci când o femeie este agresată de partener.


* * *
Despre organizatori:

Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor este formată din 24 de organizații neguvernamentale și are scopul de a promova drepturile femeilor, de a proteja victimele violenței de gen și de a combate discriminarea de gen.
În ultimii trei ani, Rețeaua a susținut semnarea și ratificarea Convențieiviolenta impotriva femeilor, violenta de la Istanbul și a participat în grupuri de lucru alături de reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului pentru propuneri de modificare a legislației din România în acord cu prevederile acestei Convenții.

Cea mai recentă activitate a Rețelei o constituie realizarea Studiului privind monitorizarea implementării ordinului de protecție în perioada 2012-2016 și a altor măsuri și servicii în sprijinul victimelor.

Sursa imagini: Feminism Romania - Facebook


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri