7 Aprilie 2014 publicat în Social 56 share-uri

Avaaz.org. atrage atentia: Miliarde de albine mor! Este un holocaust ecologic!

Foto: Shutterstock.com; albina, polenizare, floare

De la institutii guvernamentale si pana la cercetatori, toata lumea e de acord ca neonicotinoidele, un tip de pesticide folosite la scara larga, ucid albinele. Dar producatorii-gigant ca Bayer si sustinatorii lor contina sa lupte impotriva reglementarilor impuse produselor lor, sustinandu-si cauza cu studii platite prin care pretind ca pot dovedi faptul ca pesticidele nu sunt neaparat cauza disparitiei albinelor. Iar aceasta strategie functioneaza: in Statele Unite, unde mai nou au loc dispute aprinse pentru interzicerea pesticidelor, Guvernul sustine ca nu exista dovezi suficiente pentru justificarea unei interdictii. Daca vom pierde batalia in SUA, Europa i-ar putea urma exemplul si ridica interdictia aflata in prezent in rigoare.

Strategia Avaaaz pentru salvarea ecosistemului

E timpul sa punem capat acestei dispute pentru totdeauna. Daca suficient de multi dintre noi vor garanta acum o donatie, Avaaz va finanta un un studiu condus de cercetatori renumiti, pentru a putea umple golurile existente in studiile pe care le avem la dispozitie. Apoi, alaturi de apicultori si de alte organizatii implicate in aceasta lupta, vom lansa o ofensiva globala pentru salvarea albinelor cu ajutorul unor strategii cum ar fi:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

• Organizarea unui turneu de mediatizare cu Bernie, albina noastra uriasa, pentru a ne asigura ca noul studiu va fi mediatizat de cele mai mari trusturi de media.
• Vom finanta sondaje de opinie in cele mai importante tari agricole pentru a dovedi lipsa de adevar a afirmatiei ca fermierii nu pot supravietui fara substantele care ucid albinele.
• Vom face presiune asupra distribuitorilor pentru a scoate aceste pesticide din oferta. Acest lucru se intampla deja in Europa, dar vom convinge supermarketurile si magazinele de profil din toata lumea sa faca la fel.
• Vom lansa o campanie puternica pentru adoptarea unei legi anti-pesticide care se afla deja de multa vreme in atentia Congresului american.
• Ii vom aduce in atentia publicului pe cei care militeaza pentru pesticidele nocive printr-o campanie de publicitate in presa si panouri stradale.
• Vom actiona pe cale legala pentru a opri agentiile guvernamentale care au aprobat pesticidele neonicotinoide, in ciuda evidentelor ca acestea sunt toxice pentru albine si multe alte creaturi benefice.

Albinele sunt zdrobite de o masinarie bine unsa, cu resurse masive, care va face orice pentru a se asigura ca profiturile producatorilor de pesticide si ale gigantilor agrari nu vor avea de suferit. Garanteaza acum o donatie si sustine o actiune masiva pentru salvarea albinelor. Avaaz va colecta donatiile doar daca vom strange suficiente fonduri pentru a sustine o schimbare reala:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri