12:04, 28 Aprilie 2014 publicat în Social 67 share-uri

Daca un om al strazii ar fi o ruda apropiata a ta ar fi in strada, te-ai opri? Oamenii strazii sunt invizibili pentru noi. Trecem mai departe si nu ridicam privirea niciodata. In Bucuresti insa, acesti oameni sunt atat de prezenti. Ii vezi in fiecare piata, aproape de biserici sau in piete.

Batrane si batrani cu ochii foarte tristi, indurand umezeala, implorandu-te sa cumperi un buchet de flori sau pentru un banut. Copii murdari, cu haine ponosite, adulti descurajati de viata care traiesc in cine stie ce conditii. Sunt oameni dispretuiti adesea si mai rau, chiar transparenti, desi incercarile vietii lor sunt crunte. De ce sunt oamenii acestia invizibili pentru noi?

Dar daca un om al strazii ar fi o ruda apropiata a ta ar fi in strada, ai recunoaste-o? Ideea de a realiza acest experiment social apartine unei organizatii din New York care lupta pentru drepturile persoanelor fara adapost - New York Rescue Mission.

Citeste si:
Parpiro. O mască de calitate înseamnă un copil protejat.
Parpiro. O mască de calitate...

Cateva persoane au fost de acord sa se deghizeze in vagabonzi, apoi rude apropiate au fost invitate sa vorbeasca despre relatia lor speciala cu aceste persoane. Aceste rude spun cuvinte frumoase, dar in acelasi timp, sunt tot ele cele care trec pe langa persoanele pe care le iubesc, de parca ar fi invizibile, doar fiindca arata a cersetori. Cand li se dezvaluie pe langa cine au trecut, oamenii au reactii foarte emotionante. Realizeaza brusc cat de gresit a fost gestul lor.
 

Experiment social emotionant: Sunt oamenii strazii invizibili?

Citeste si:
Trainingul autogen Schultz: Ce este și cum ne ajută în pandemie?
Trainingul autogen Schultz:...

Foto: Shutterstock.com; om al strazii, vagabond


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri