12:05, 30 Mai 2013 publicat în Social 139 share-uri

Le 'Ragazze dell'Est' sau fetele nevazute ale aceleeasi medalii...

Elenei,
cu mare drag
si tuturor 'Fetelor din Est' pe care ea le reprezinta...

Printre surprizele unei seri, primesc o invitatie pe care, sincer, o asteptam demult: amica mea de la Viareggio - pot confirma amicitia cu toata convingerea! - ma invita cu rafinata eleganta, la prezentarea cartii sale. Cea de-a doua care-i poarta semnatura, care vede tiparul in slova lui Dante!

Aveam sa aflu cu ocazia prezentarii ca incursiunea in lumea florilor sau a sufletelor cu nume de floare continua intr-o ingenioasa si tumultuoasa aventura, astfel ca, dupa “Papucul Doamnei/La scarpetta di Venere”, aparuta in vara lui 2010, a sosit timpul povestii clematidelor care continua intre paginile cartii: ”Ragazze dell’est //Fete din Est”- povestiri semnate de Elena Iordache in editia Marco Del Bucchia Editore, 2013.

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

[Citeste si O romanca isi publica primul roman in Italia ca sa arate tuturor cine suntem! - despre primul roman al Elenei Iordache]

Elena vine de pe meleagurile Vrancei, de-acolo de unde vinul curge bun si e renumit pentru limpezimea si parfumul sau de Odobesti, din familia Preotului Iordache care a pastorit ani si ani in orasul dintre vii. Ne povesteste amuzant ca pasiunea de a scrie s-a nascut din vremea copilariei cand nemultumita fiind de textele cantecelor la moda difuzate la radio, isi inventa propriile versuri cu originala si nestavilita creativitate si castiga concurs dupa concurs cu scrierile ei. In mai 2010, primeste premiul I la Concursul National ”Città di Montecatini Terme” la sectia roman, cu cartea ”La scarpetta di Venere” care va fi si publicata cateva luni mai tarziu.

Citeste si:
10 motive pentru a bea Prosecco
10 motive pentru a bea Prosecco

Elena Iordache, citind din cartea ei - ”Ragazze dell’est //Fete din Est”

...drumul deloc usor, al strainatatii

Elena, ea insasi o “ragazza dell’Est” (fata din Est) traieste de ani buni in Toscana insciindu-si existenta cu toate suisurile si coborasurile ei in tot ceea ce iti poate oferi... drumul deloc usor, al strainatatii.

Recunoaste deschis ca sufletul ei a ramas puternic legat de Acasa si nimic nu-i va putea schimba vreo data, acesta simtire.”Sunt muti cei care nu ne inteleg, care interpreteaza in mod gresit plecarea noastra si care ne condamna cu asprime fara sa cunoasca cate sacrificii facem, cu cate probleme ne confruntam aici... Dar, noi suntem calite, nu-i asa, si rezistam...!”- adauga Elena, iar pe chipul sau se inscrie discret, un zambet trist...

„Poate, chiar de aceea si scriu, cu dorinta de a reusi putin sa demolez acele mentalitati stereotipate care ne judeca prea usor, cu mult inainte de a ne cunoaste... fie cei de-Acasa, fie cei de-aici...!”


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri