12:02, 7 Februarie 2008 publicat în Sanatate

Daca iti doresti sa slabesti, este imposibil sa nu fi incercat vreodata un ceai de slabit sau o pastila care promitea rezultate rapide si de durata. Ti-au fost insa implinite asteptarile?
Daca iti doresti sa slabesti, este imposibil sa nu fi incercat vreodata un ceai de slabit sau o pastila care promitea rezultate rapide si de durata.
Pastilele de slabit se impart de obicei in trei categorii: pastile care nu pot fi obtinute decat cu reteta medicala, pastile ce pot fi luate fara a face o vizita medicului si produsele asa-zis naturale.
Medicamente precum Xenicalul si Regenonul nu pot fi obtinute decat daca ai reteta eliberata de un medic. Acest lucru se intampla pentru ca astfel de pastile au numeroase efecte secundare si nu sunt recomandate decat daca altfel nu poti slabi si doar daca un medic te va consulta pe tot parcursul administrarii medicamentelor. Astfel de medicamente se administreaza cu mult mai multa precautie din cauza efectelor adeverse severe si a contraindicatiilor numeroase, spre deosebire de cele care sunt vandute fara prescriptie, pentru ca ele trateaza o boala: obezitatea. Ele nu sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca doar cateva kilograme, ci celor care isi pun in pericol sanatatea si chiar viata din cauza procentului nepermis de mare de grasime. Toate medicamentele au efecte benefice pe de o parte, dar au si efecte negative. In cazul persoanelor obeze care nu pot slabi prin dieta si sport, este normal sa se accepte efectele negative - in masura in care sunt supravegheati medical. Persoanele cu greutate normala nu ar trebui sa se expuna la riscuri doar de dragul rezultatelor rapide.
Regenonul actioneaza ca inhibitor al foamei la nivelul sistemului nervos central. Problema este ca actionand in acea zona, este imposibil sa nu afecteze negativ si creierul, mai ales daca administram medicamentul mai mult timp. Si avand in vedere ca Regenonul provoaca dependenta, este relativ usor sa ne cream singure probleme. In plus, sunt multe persoane care asociaza astfel de medicamente cu alcool pentru a avea parte de halucinatii...
Xenicalul impiedica absorbtia lipidelor, acestea fiind eliminate rapid prin defecatie. Are mai putine efecte adverse, dar “dieta” cu o astfel de pastila nu este tocmai o placere, avand in vedere vizitele dese si chinuitoare facute la toaleta. In plus, Xenicalul se comporta ca o bariera impotriva absorbtiei alimentelor din tubul digestiv in sange. Prin urmare, desi ai ingerat mancarea si stomacul s-a destins pentru a primi alimentele, acestea nu satisfac nevoile energetice ale organismului pentru ca nu ajung in sange si de aici la organele tinta. Persoanele care folosesc Xenical sunt la fel de “infometate” precum cele care tin post negru, cu unica precizare ca ele mananca, insa elimina principiile nutritive. Absenta acestor principii va duce la alterarea starii generale, la apatie, astenie si depresie intocmai ca intr-un regim drastic. Trebuie insa mentionat ca daca ar fi sa alegem intre doua rele, adica intre Regenon si Xenical, ultimul ar castiga cu siguranta pentru ca efectele sale adverse sunt mult mai blande raportat la primul.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri