3 Noiembrie 2021 publicat în Sanatate 94 share-uri

”Sunt înainte de menstruație, trebuie să mănânc ceva dulce!” sau ”Îmi e foame non stop, îmbrățișez frigiderul înainte de menstruație!”. Vă recunoașteți în replicile acestea?

Pe musafirii care vă vizitează o dată pe lună nu îi serviți cu junk food, nu-i așa?

Cheia e să vă ascultați corpul și să îi oferiți cea mai bună mâncare și valoroasă, din drag și iubire pentru el. Ca musafirilor, când vin o dată pe lună în vizita. Nu scoateți voi vesela cea mai prețioasă și aveți n-aveți chef, puneți pe masă cea mai bună mâncare și cea mai scumpă? Ei bine, așa putem face și pe faza luteală, când corpul cere cu disperare carbohidrați buni buni de tot.

Scoatem argintăria pentru musafiri și cea mai bună mâncare, nu-i așa?

Ne e rușine să comandăm pizza când vin musafirii. Și atunci ne pregătim cu pește, cu fructe de mare, cu salate proaspete și verzi, cu smootie-uri și semințe, cu avocado și ouă de prepeliță. Și chiar cu ciocolată neagră, că e plină de antioxidanți și minerale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Așa că atunci când ne pregătim de menstruație, ne pregătim să ne hrănim corpul cu toți macronutrienții și micronutrienții de care are nevoie, iar simptomele vor începe să dispară peste câteva luni (minim 3 luni să faceți acest experiment).

Alimentele magice înainte de menstruație: năut (sursă grozavă de vitamina B6, care ajută la secreția de progesteron, care ne ajută acum, când nivelul lui e foarte scăzut), legumele cu frunze verzi, mai ales kale, care conțin indole-3-carbinol – un sprijin hormonal puternic pentru echilibru, care ajută la prevenirea dominanței estrogenice. Iaurt de cocos (probiotice și grăsimi bune), cartofi dulci (bogați în vitamina A, ajută ficatul să proceseze estrogenul în exces, echilibrează nivelul glicemiei și starea de spirit) și supa de oase – o sursă fantastică de elecroliți, magneziu și calciu, care va preveni migrenele, durererile mari de cap și senzația că nu mai e capul tău pe umerii tăi, care vin toate la pachet în PMS (sindromul premenstrual). Mai putem mânca fructe, putem bea smootie-uri ori să ne preparăm noi singure batoane cu cereale și semințe.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Vă doresc un ciclu menstrual blând și să practicați conștiența și alegerile benefice pentru corpul vostru pe toată perioada lui! Iar dacă aveți nevoie de ajutor, sunt la un email distanță: contact@florinabadea.ro.

Foto fr si main: De la Stokkete /Shutterstock


Sunt Florina Badea, coach de nutriţie şi wellness, fost om de comunicare, mamă de fetițe şi femeie cu drag de a ajuta alte femei să fie mai sănătoase şi în armonie cu ele însele. Bucuria mea vine din a ajuta femeile să...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri