3 Noiembrie 2021 publicat în Sanatate 94 share-uri

”Sunt înainte de menstruație, trebuie să mănânc ceva dulce!” sau ”Îmi e foame non stop, îmbrățișez frigiderul înainte de menstruație!”. Vă recunoașteți în replicile acestea?

un material de Florina Badea, coach de nutriţie şi wellness

Chiar și fără o aplicație care să le monitorizeze ciclul menstrual, toate femeile își dau seama când se apropie menstruația după aceste semnale. Totul pare mai dramatic decât este, de fapt. Soțul care nu duce gunoiul în momentul în care vrem noi ne e dușman de moarte ori colegul care ne contrazice fără argumente și noi ajungem să izbucnim în lacrimi, după care ne aruncăm asupra unei ciocolate, pentru ca imediat apoi să simțim o oboseală acută. Pofta de dulce și lipsa sațietății sunt semnele cele mai clare când se apropie menstruația.

Dacă și voi simțiți că tot universul este împotriva voastră în această perioadă (cel puțin cu 1 săptămână înainte), trebuie să știți că există o explicație pentru care poftiți anumite alimente în perioada premenstruală.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Nevoia crescută de carbohidrați e reală pe faza luteală (de la ovulație până la următoarea menstruație) și există motive legitime și dovedite științific pentru care speriem frigiderul înainte de menstruație și ni se defectează receptorii de sațietate.

Doamnelor, sunteți perfect normale. NU e nicio problemă cu voi, e doar despre chimie. Adică, responsabili sunt hormonii, bată-i vina. Și în niciun caz nu are nicio legătură cu voința, că tot aud în consilieri acest termen când vine vorba de alegeri alimentare.

Știința spune că schimbările în ceea ce privește nivelurile de estrogen și progesteron cauzează pofte pentru alimente pline de carbohidrați și pofta de dulce de dinainte de menstruație. În faza luteală corpul produce mai mult progesteron, un hormon pro gestație. Când temperatura corpului crește datorită acestui hormon, crește și necesarul de energie al corpului, ceea ce înseamnă și un apetit mai mare. Ceea ce se traduce în poftă mai mare de mâncare. Nu despre dulciuri e vorba ca să ne oferim liniștea și energia de care avem nevoie, așa cum fac cele mai multe dintre femei.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  
Foto: De la Timonina /Shutterstock

În faza luteală a ciclului nostru menstrual scopul principal al corpului nostru este acela de a îngroșa și a fortifica mucoasa uterului, ca să o pregătească pentru o eventuală sarcină. Iar dacă sarcina nu se petrece, mucoasa aceasta se elimină în ultimă instanță la următoarea menstruație. Pentru procesul acesta de așa zisă ”căptușire” (pentru ”clocirea a oului”) din uterul nostru este nevoie de suport pentru fertilizare și corpul are nevoie de mai multă energie. Natura e foarte deșteaptă, pe faza luteală cere ajutor, atunci când se pregătește de fertilizare.

De ce nu poftim la broccoli în faza luteală

Am auzit puține femei că și-ar dona un organ în faza luteală pentru conopidă sau pentru broccoli. Există bineînțeles un motiv științific și pentru această lipsă de interes. Pe scurt, carbohidrații și grăsimea ne fac fericiți, cel puțin pentru moment. Noi nu ne mai dăm seama că, de fapt, după puțin timp ne simțim din nou mizerabil. Și nu ne dăm seama pentru vom continua să mâncâm, ca să anesteziem tot ce simțim neplăcut în acea perioadă - iar aici includem multe dintre emoțiile care ies la suprafață și care nouă nu ne plac, lucruri nerezolvate și nemulțumiri. Iar noi continuăm să mâncăm, sperând că le putem face să tacă.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Dacă acest lucru, făcut punctual, nu ne va face rău, pe termen lung însă da. Pentru că, practic, jumătate de lună vom fi tentate să facem alegeri alimentare nesănătoase. Gândiți-vă la asta: lună de lună, pe toată perioadă luteală, mâncați 10-12 zile numai junk și dulciuri. Și nu e ca și când v-ați putea apoi reseta brusc pentru cealaltă jumătate de lună, că nu suntem roboți. Iar obiceiurile nu funcționează așa, pocnim din degete și trecem de pe unul pe altul.

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Sunt Florina Badea, coach de nutriţie şi wellness, fost om de comunicare, mamă de fetițe şi femeie cu drag de a ajuta alte femei să fie mai sănătoase şi în armonie cu ele însele. Bucuria mea vine din a ajuta femeile să...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri