29 Ianuarie 2021 publicat în Sanatate 5 share-uri

Care sunt lucurile care nu ar trebui neglijate nici măcar o clipă în timp ce trăim împreună cu un pacient pozitiv cu coronavirus? Iată 10 reguli de aur, sfaturi și avertismente importante.

Dacă în urmă cu un an poate că nici nu auzisem de noul coronavirus, astăzi aproape că nu trece zi fără să nu aflăm de noi persoane apropiate infectate. Mai toți știm pe cineva bolnav, iar posibilitatea de a trăi, la un moment dat, alături de o persoană infectată este foarte mare. Tocmai de aceea trebuie să fim pregătiți, este de părere Profesorul de Boli Infecțioase și Microbiologie Clinică, Dr. Çağrı Büke (foto), de la ACIBADEM Health Group

„Având în vedere faptul că aproximativ 80% dintre pacienții diagnosticați cu Covid-19 pot fi îngrijiți la domiciliu, ar trebui să ne amintim întotdeauna că virusul se transmite mai ales în spații închise. Fapt care ne împinge să analizăm mai atent regulile pentru a conviețui cu un caz pozitiv”, spune Profesorul Büke. Așadar, care sunt lucurile care nu ar trebui neglijate nici măcar o clipă în timp ce trăim împreună cu un pacient pozitiv cu coronavirus? Iată 10 reguli de aur, sfaturi și avertismente importante.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Este necesar să locuiți în camere separate

O persoană cu test Covid-19 pozitiv trebuie să locuiască într-o cameră separată pentru o vreme. Ușa camerei trebuie să fie întotdeauna închisă și pacientul trebuie inclusiv să mănânce în această cameră, departe de ceilalți membri ai familiei.

Masca trebuie purtată în mod obligatoriu atunci când intrați în cameră

Nimeni nu ar trebui să intre în camera pacientului decât dacă este cu adevărat necesar și pacientul nu ar trebui să părăsească camera decât din motive imperioase. Dacă este nevoie să intrați în camera pacientului, trebuie purtată o mască astfel încât să acopere complet nasul și gura. Regula de purtare a măștii nu trebuie neglijată nici măcar pentru o clipă, iar distanțarea socială nu trebuie ignorată.

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag

Baia trebuie curățată după fiecare utilizare

Dacă este posibil, bolnavul va folosi o baie separată. Dacă nu este posibil și ceilalți membri ai familiei trebuie să folosească aceeași baie, atunci toaleta, chiuveta, robinetele, suprafețele și podeaua trebuie curățate cu un agent de dezinfectare după fiecare utilizare.

Lenjeria și tacâmurile nu trebuie împărțite

Rufele, tacâmurile și alte articole, cum ar fi paharele de apă, utilizate de pacientul cu coronavirus nu trebuie împărțite. Rufele sale trebuie spălate separat (în mașina de spălat), în timp ce tacâmurile trebuie spălate bine cu detergent.

Mâinile trebuie spălate după folosirea zonelor comune

Mâinile trebuie spălate cu apă și săpun timp de 20 de secunde imediat după atingerea oricărei suprafețe în zonele comune, înainte și după masă, după baie, înainte și după gătit și după atingerea unor obiecte din spațiile interioare, obiecte ce ar fi putut fi atinse și de persoana infectată. Pot fi folosite și substanțe pentru dezinfectat mâinile.

10 Decorațiuni de Paște care fac sărbătorile mai frumoase 10 paltoane și pelerine de ploaie practice, dar șic, care te vor proteja de umezeală și apa rece 10 VESTE călduroase, dar nu foarte – Ideale pentru SEZONUL DE TRANZIȚIE
Foto: By Deliris /Shutterstock

Pacientul cu coronavirus trebuie să poarte mască acasă

Pacientul cu coronavirus trebuie să poarte mască, astfel încât să acopere complet gura și nasul, atunci când este necesar să meargă la baie sau în alte camere.

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri