29 Ianuarie 2021 publicat în Sanatate 5 share-uri

Care sunt lucurile care nu ar trebui neglijate nici măcar o clipă în timp ce trăim împreună cu un pacient pozitiv cu coronavirus? Iată 10 reguli de aur, sfaturi și avertismente importante.

Anumite suprafețe trebuie curățate frecvent

Mânerele ușilor, întrerupătoarele electrice și alte suprafețe care pot fi atinse trebuie curățate bine cu dezinfectant și detergent după fiecare contact.

Trebuie folosit un prosop separat

Întrucât prosoapele prezintă un risc ridicat de contaminare, fiecare membru al familiei trebuie să utilizeze un prosop separat în circumstanțe normale. Mai ales dacă există un pacient cu coronavirus acasă, prosopul nu trebuie împărțit niciodată. Trebuie alocat un prosop separat sau se poate folosi un prosop de hârtie. Prosoapele de hârtie și deșeurile de hârtie igienică trebuie păstrate într-o pungă separată și aruncate după ce punga este bine sigilată.

Fețele de pernă trebuie schimbate în fiecare zi

Fețele de pernă ale unui pacient cu coronavirus trebuie schimbate în fiecare zi și spălate în mașina de spălat la minimum 60 de grade Celsius, iar lenjeria de pat trebuie schimbată o dată la trei zile și spălată, la fel, la minimum 60 de grade Celsius.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Casa ar trebui să fie aerisită în mod frecvent

Camera pacientului cu coronavirus și toate celelalte zone ale casei trebuie aerisite zilnic câteva minute. De asemenea, membrii familiei negativi pentru Covid ar trebui să evite vizitarea pacientului și să nu le permită altor persoane să îl viziteze.

Profesorul de Boli Infecțioase și Microbiologie Clinică Dr. Çağrı Büke adaugă: „Astfel de măsuri ar trebui menținute o perioadă după ce rezultatul testului Covid-19 devine negativ; dacă nu s-a făcut niciun test, aceste măsuri trebuie menținute timp de 48 de ore după dispariția completă a simptomelor sau aproximativ 14 zile de la apariția simptomelor. Cu toate acestea, trebuie reținut că acest virus poate, uneori, să fie excretat de organism după un interval mai lung”.

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag

* Informații oferite de specialiștii Acibadem Hospitals Group

Foto fr si main: By DELBO ANDREA /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri