, 20 Iulie 2020 publicat în Sanatate 11 share-uri

O dantură sănătoasă se obține și se menține pas cu pas. Iată 5 pași de care să ții cont pentru a avea o dantură albă și un zâmbet tânăr:

Cu siguranță, nu! Însă nu e suficient să ne dorim. Trebuie să acționăm imediat, pentru a putea să ne menținem cât mai mult aspectul tânăr, să putem zâmbi larg și frumos, să ne simțim bine în pielea noastră.

Dantura sănătoasă contribuie la un look fresh

Un om cu o dantură sănătoasă zâmbește larg, e vesel și optimist, deschis, inteligent și împlinit în viață.  ”Zâmbetul te face să te simți mai tânăr și să fii mai încrezător în tine. Totodată, o dentiție integră asigură o stare de sănătate mai bună. Cum ? Prin mestecarea eficientă a alimentelor și, în acest mod, sănătatea întregului sistem digestiv - stomac, ficat, intestine. Așadar, organismul procesează alimentele cu mai multă ușurință și nu mai obosește din această cauză. Pe de altă parte, o digestie corectă oferă o stare de spirit bună și astfel, ajungem la optimism și la reușita în viață. Cât despre vârstă, arătăm exact vârsta pe care o simțim. Deci, dacă ne simțim tineri și plini de energie, cu un zâmbet sănătos și contagios, asta emitem în jur și chiar așa suntem!”, crede dr. implantolog Lorelei Nassar.

O dantură sănătoasă se obține și se menține pas cu pas. Iată 5 pași de care să ții cont pentru a avea o dantură albă și un zâmbet tânăr:

1. Alimentația influențează sănătatea și tinerețea dinților. Mai exact, cum mănânci, așa zâmbești!

Da, alimentația influențează direct dantura în viața de zi cu zi. „Trebuie menționat că, alimentația și-a schimbat consistența de-a lungul vremii și, dintr-o consistență tare (la început trebuia să sfâșiem carne și legume crude, neprocesate) a devenit foarte moale și cu totul procesată. Practic, a scăzut numărul de dinți prezenți pe arcadă. De aceea, acum întâlnim din ce în ce mai mulți molari incluși ca alți dinți. O alimentație cu multe fructe, legume și alte componente neprocesate mărește funcția de autocurățare a dinților, atât direct, cât și prin cantitatea crescută de salivă pe care o declanșează, aceasta având rol de spălare a dinților. În timp ce alimentele moi și lipicioase rămân aderente pe dinți mult timp și conduc la formarea de placă bacteriană și carii, acumulându-se microbi și toxine microbiene. De asemenea, petele de pe dinți pot sugera o stare de neglijență și nepăsare asupra propriei persoane, așa încât, categoric acestea dau un aspect îmbătrânit prematur.”, adaugă dr. Lorelai Nassar.

Foto: By ipag collection /Shutterstock

Știai că un studiu britanic arată că petele de pe dinți fac ca femeile să fie percepute cu 13 ani mai în vârstă decât vârsta lor reală?

2. Renunță la fumat!

Fumatul nu doar că sporește riscul ca integrarea unui implant dentar în țesutul osos să eșueze dar, totodată, acesta influențează starea de sănătate a gingiilor, iar gingiile bolnave pot duce la eșecul implantului dentar.

„Fumatul afectează negativ țesuturile cu vase mici de sânge (gudronii din fum duc la obstruarea lor, și scad astfel vindecarea acestor țesuturi), iar dacă vasele mici de sânge nu sunt funcționale, în zonă nu sunt prezente elemente celulare reparative. Astfel, procedura de reparare este întârziată.”, punctează specialistul.

3. Atunci când e cazul, apelează și la tratamente, pentru ca dintele să rămână cât mai mult sănătos

Prevenția e primul pas. Si asta se aplică nu numai dinților, cât și țesuturilor vecine și de susținere – parodontiul. „Vorbim despre parodontoză, care în opinia mea este dificil de diagnosticat, pentru că progresează fără durere și ajunge astfel să nu fie detectată decât târziu, când dinții sunt mobili și vor trebui extrași.”, este de părere medicul.

Pentru a menține starea optimă a danturii, trebuie menționate câteva măsuri necesare:

  • periajul de 2-3 ori pe zi;
  • spălăturile bucale;
  • igienizarea la clinica stomatologică, cu obligativitate de revenire la 6 luni;
  • sigilarea dinților în cazul copiilor și al adulților, precum și tratarea lor chiar de la cea mai mica carie apărută.

Este imperios necesară vizita periodică la stomatolog pentru depistarea oricăror leziuni în stare incipientă.

Citiți continuarea pe pagina următoare >>> 


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri