8 Noiembrie 2019 publicat în Sanatate 6 share-uri

De obicei, în tratamentul stomatologic scoaterea nervului este ultima soluție, obiectivul principal fiind acela de a păstra sănătatea și funcționalitatea la nivel maxim a dinților naturali ai pacientului.

3. Când nervul este mort

De multe se întâmplă ca pacientul să nu fie conștient că nervul unuia dintre dinți a murit, deoarece acest lucru se poate întâmpla treptat, fie fără simptome grave, fie cu simptome care sunt trecute cu vederea sau uitate.

“Această situație poate apărea în urma unei carii profunde între dinți sau a unui traumatism care nu a dus neapărat la fracturarea dintelui, ci doar la strivirea bruscă și secționarea vaselor de sânge care intră în dinte, întrerupând alimentarea și cauzând moartea nervului. De multe ori, pacientul se prezintă la medic din cauza schimbării culorii dintelui (de obicei înnegrirea lui). Nervul mort trebuie îndepărtat, canalul trebuie curățat și dezinfectat, apoi obturat (plombat), urmând ca eventuala colorație coronară să fie îndepărtată prin albire internă sau acoperirea dintelui cu fațetă sau coroană dentară”, spune doamna doctor Mihaela Dan, ortodont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Procedura de scoatere a nervului implică cel puțin două vizite la medicul stomatolog: la prima întâlnire, țesutul infectat este îndepărtat și dintele îmbrăcat, această etapă îndepărtând de obicei orice durere dentară. La a doua vizită canalul radicular este curățat, dezinfectat, măsurat și obturat pentru a preveni orice infecție suplimentară. Tratamentul de canalul este o procedură care necesită timp, iar acest lucru se reflectă în costul tratamentului, însă este de preferat întotdeauna extracției dentare.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie şi ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Facultatea de Stomatologie, completandu-şi studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodonţie şi ortopedie dento-faciala. Dorinţa de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in ţara şi in strainatate, precum şi infiinţarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informaţii sunt disponibile aici.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Foto fr si main: By MilanMarkovic78 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri