3 Septembrie 2019 publicat în Sanatate 3 share-uri

Oricât de responsabili am fi cu privire la rutina de îngrijire orală, uneori se poate întâmpla să experimentăm disconfortul unei dureri de dinți chiar și în lipsa prezenței unei carii.

5. Periajul prea agresiv

Periajul prea agresiv sau aplicarea unei presiuni prea mari asupra dinților poate favoriza retracția gingivală și implicit apariția sensibilității dentare.

“Pentru a preveni o astfel de situație este recomandată folosirea unei periuțe dentare cu peri de duritate medie folosită fără presiune exagerată sau periuța electrică cu senzor de presiune, precum și folosirea unei tehnici de periaj corecte, fără a pune presiune pe periuță, pentru că atunci periajul nu este mai eficient ci doar poate produce leziuni dentare sau gingivale”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

6. Infecție a sinusurilor

Deoarece rădăcinile anumitor dinți se află în dreptul sinusurilor, presiunea unei infecții a sinusurilor poate fi confundată cu o durere dentară.

Așadar, durerea dentară nu este în mod neapărat o consecință a unei igiene orale incorecte, ci poate avea o cauză simplă, ușor de tratat sau una mai serioasă. Vizita la medicul stomatolog este recomandată și necesară, pentru o evaluare corectă a situației și aplicarea unui tratament corespunzător.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

* Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto fr si main: By puhhha /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri