Iată de ce ar trebui să ții cont pentru a-ți menține sănătatea și a reuși să faci cât mai multe dintre cele pe care ți le propui. 

Ai o viață stresantă, cu un program care te constrânge să îți drămuiești timpul liber pentru a apuca să mai faci lucruri și pentru tine și în care stabilirea priorităților este mereu o provocare. Și pentru că, știi prea bine, dacă ești sănătoasă sunt prea puține lucruri pe care să nu le poți face, iată de ce ar trebui să ții cont pentru a-ți menține sănătatea și a reuși să faci cât mai multe dintre cele pe care ți le propui. 

Ai grijă ce alegeri alimentare faci

Atunci când nu ai timp este ușor să cazi în capcana de a mânca nesănătos, mai ales când stresul este un factor semnificativ în alegerile tale. O cafea pe stomacul gol dimineața, o merdenea mâncată în fugă în drum spre birou, un prânz (sau mai multe) luate direct pe tastatură, pentru că mereu este ceva urgent de terminat: sigur îți sunt scenarii cunoscute. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Doar că un astfel de stil de viață nu este sustenabil pe termen lung. Kilogramele se acumulează, problemele de sănătate la fel și până să îți dai seama situația scapă total de sub control. De aceea, este momentul să conștientizezi că sunt câteva lucruri pe care le poți face chiar acum. 

Pregătește-ți de cu seară micul dejun pentru a doua zi (astfel că oprirea la covrigăria de lângă birou nu va mai exista), schimbă rezervele de covrigei și chipsuri pe care le ai în sertarul de la birou cu nuci, alune (neprăjite și nesărate) și fructe. În locul mîncării excesiv procesate alege supe, salate și carne la grătar și, indiferent cât de multă treabă ai, mănâncă fără să ai ochii în laptop sau în telefon.

Fă-ți analizele uzuale anuale

Mergi la medicul de familie pentru un consult anual, fă-ți analize uzuale, mergi la ginecolog, la stomatolog și la oftalmolog. Dacă ai istoric în familie de boli care se pot moșteni, nu ocoli screeningul pentru aceste afecțiuni. Descoperite din timp, îți pot salva viața. 

Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

Și pentru că mereu este mai bine să previi decât să tratezi, nu aștepta până când durerea te trimite la medic și nici nu lua medicamente „după ureche”. O atitudine responsabilă față de sănătate te va ajuta să gestionezi orice eventuală problemă în mod eficient și să ai o sănătate de fier. 

Dormi suficient

Indiferent câte ai de făcut, respectă o oră de somn în fiecare seară. Renunță la televizor, laptop, tabletă, telefon cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare și alege să citești câteva pagini dintr-o carte, pentru a te transpune în starea necesară pentru a adormi.

Aerisește camera înainte de somn, asigură-te că temperatura este una potrivită pentru ca organismul tău să se poată relaxa și renunță la orice sursă de lumină, care nu face altceva decât să păstreze creierul într-o stare de semiveghe permanentă, ceea ce te va face să te simți obosită chiar și atunci când ai dormit mult. Și, cel mai important, sub nicio formă nu dormi mai puțin de șapte - opt ore pe noapte.

CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Fă mișcare în mod regulat

Fie că este vorba de antrenamente intense la sala de sport, de jogging, mers cu bicicleta sau de partide săptămânale de tenis, mișcarea este esențială pentru starea ta de bine. Dacă timpul nu îți permite sau dacă nu ești cea mai sportivă persoană din lume, poți apela la tot felul de trucuri pentru a te asigura că faci mișcare: mergi mai mult pe jos, alege urcatul și coborâtul pe scări în defavoarea liftului, renunță la mașină, ieși mai des în parc, ridică-te la fiecare jumătate de oră de la birou și mișcă-te sau măcar fă exerciții ușoare de stretching. 

Este foarte important să ai grijă de sănătatea ta și să nu amâni să faci lucruri care te ajută să ai o viață lungă și împlinită. Și ce este cel mai important: fă schimbări treptat, pe care să le transformi în obișnuințe și care să te ajute permanent să nu te abați de la drumul tău. 

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima!

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri