Iată câțiva pași prin care ne putem bucura de sezonul cald fără grija de a pune în pericol frumusețea și sănătatea pielii.

Comunicat de presă

Razele UVA / UVB sunt dăunătoare pe tot parcursul anului, dar mai ales în timpul lunilor de vară, când nivelul expunerii la soare este mai mare datorită petrecerii zilelor libere la plajă sau în aer liber.

Domnul doctor Laurențiu Vladau (foto), specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, a recomandat câțiva pași prin care ne putem bucura de sezonul cald fără grija de a pune în pericol frumusețea și sănătatea pielii.

1. SPF

Probabil că cel mai important pas în rutina de îngrijire a pielii este folosirea unui produs de protecție solară cu SPF de cel puțin 30. Acest lucru va apăra pielea împotriva radiațiilor UV, vinovate de apariția ridurilor, hiperpigmentarii, și chiar de formarea cancerului de piele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

“Deși razele UVB sunt mult mai slabe în timpul iernii, nivelul de raze UVA – responsabile de îmbătrânirea pieli - nu fluctuează atât de mult, fapt pentru care este recomandată folosirea de protecție solară pe tot parcursul anului. Recomandarea mea este de a purta un SPF între 30-50 pe față, mâini, picioare și oricare altă zonă care urmează să fie expusă la soare. Foarte important este ca protecția solară să fie aplicată cu 20 de minute înainte de expunerea la soare, această fiind durata necesară pentru activarea factorului SPF”, explică specialistul dermatolog.

2. Curățarea corespunzătoare a pielii

Căldura și umiditatea mai ridicate decât în restul anului pot face ca glandele sebacee să devină hiperactive și să producă un exces de sebum, însă acest lucru nu înseamnă că pielea trebuie curățată în exces. “Spălarea sau exfolierea în exces va avea în acest caz un efect invers: va determina producția unei cantități și mai mari de sebum. Curățarea tenului de două ori pe zi, dimineața și seara, cu produsele adecvate tipului de piele, este suficientă chiar și în sezonul cald. Sunt recomandate produsele lejere, care nu conțin uleiuri, parabeni, sulfați și parfum. Seara curățarea tenului trebuie să se facă cu atenție, pentru a îndepărta în totalitate produsele cu SPF, excesul de sebum, machiajul și impuritățile adunate de-a lungul zilei”, atenționează domnul doctor Laurențiu Vladau.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc? Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

3. Purtarea de țesături respirabile

Tesăturile ușoare sunt o necesitate pentru a face față temperaturilor ridicate. Hainele mulate, din materiale sintetice, pot provoca iritații, favorizând transpirația în exces.

“Sunt recomandate obiectele vestimentare alcătuite din materiale care permit pielii să respire, ideal bumbac sau în și, în general, îmbrăcămintea lejeră, care poate asigura fluxul necesar pentru eliminarea transpirației”, spune specialistul dermatolog.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri