Specialistul dermatolog ne explică care sunt criteriile prin care putem alege cel mai bun produs de protecție solară:

Când vine vorba de alegerea unui produs de protecție solară, multe persoane consideră că cel mai important aspect este ca acesta să prezinte un nivel de SPF cât mai înalt.

Domnul doctor Laurențiu Vlădău (foto), specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, spune însă că nu toate produsele disponibile pe piață sunt la fel de eficiente și există o serie de lucruri care trebuie avute în vedere atunci când alegem unul dintre ele. 

1. ​Durata și tipul expunerii la soare

Dacă pentru expunerea incidentă la soare este suficient un factor de protecție solară (SPF) de 15, care va filtra aproximativ 93% din radiațiile UV, pentru o expunere prelungită este recomandat un produs de protecție solară cu un SPF de 30 sau mai mare (SPF 30 filtrează până la 97% din radiațiile UV ale soarelui; SPF 50 filtrează până la 98% din ele).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

“Dacă intenționăm să petrecem mai mult timp în aer liber și urmează să ne udăm sau să transpiram este indicat să alegem o variantă de protecție solară cu rezistență mai mare la apă. Atenție, niciun produs nu este complet rezistent la apă. Acesta ar trebui să indice pe ambalaj, de asemenea, perioada de timp în care putem beneficia de protecția promisă pe ambalaj. Ideal ar fi ca produsul să fie aplicat pe întreg corpul cu o jumătate de oră înainte de a părăsi casa și reaplicat la fiecare două ore pe durata expunerii la soare. Dacă înotam, este recomandată reaplicarea de fiecare dată când ieșim din apă”, spune domnul doctor Laurențiu Vlădău.

2. Optarea pentru un produs de protecție cu spectru larg

Protecția solară trebuie să aibă o protecție cu spectru larg, ceea ce înseamnă că protejează în mod eficient atât împotriva radiațiilor ultraviolete A (UVA), cât și radiațiilor ultraviolete B (UVB). 

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Împreună în arte și simțiri Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

“Toate produsele de protecție solară protejează împotriva radiațiilor UVB, principala cauză a arsurilor solare. Însă razele UVA contribuie, de asemenea, la dezvoltarea cancerului de piele și apariția îmbătrânirii premature. Astfel, produsele care nu prezintă spectru larg de protecție trebuie să aibă un avertisment că protejează doar împotriva arsurilor solare, nu și a cancerului de piele sau a îmbătrânirii pielii”, explică specialistul dermatolog.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri